Menu
 

Nākamgad Likteņdārzā būs iespēja doties izbraucienos ar kuģīti un apprecēties Daugavas vidū

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: liktendarzs.lv Foto: liktendarzs.lv

Likteņdārzā 2021.gada 1.maija zaļā gaisma tiks dota jaunam projektam "Likteņupes likeņstāsti", kas piedāvās ne tikai izzinošus izbraucienus ar kuģīti, bet arī iespēju apprecēties pašā Daugavas vidū.

"Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, atcerēties, izbaudīt, smelties spēkus un sajust dabas un tautas enerģiju. Jau nākamgad Likteņdārzā būs pieejams arī jauns tūrisma objekts – kuģītis "Gulbis", kas, starp citu, vizuāli līdzinās režisora Viestura Kairiša filmā "Piļsāta pi upis" redzamajam kuģim "Baltais gulbis". Tas vedīs ne tikai skaistos ceļojumos pa Daugavu, bet arī piedāvās sarīkot uz tā neaizmirstamu kāzu ceremoniju," stāsta projekta koordinatore Ilze Seržāne.

Likteņdārza pārstāvji atklāj, ka kuģītis veiks gan regulāros reisus, gan būs pieejams skolēniem, tūristu grupām, korporatīvajiem pasākumiem, kāzām u.tml. Uz kuģīša būs pieejams audiogids četrās valodās un tas atskaņos stāstus par vietējo apkārtni, vēsturiskajiem notikumiem, kultūrvēstures objektiem.

Īpaša iespēja šo kuģīti būs izmantot arī tiem, kuri vēlas apprecēties uz ūdens un skaistas ainavas ieskauti. Lai arī jau tagad daudzi pāri izmanto Likteņdārzu kā vietu, kur mīt gredzenus, kāzas Daugavas vidū varētu būt katra pāra sapņa piepildījums. Turklāt šādām reizēm kuģītis būs arī atbilstoši noformēts. Ar kuģīti varēs izbraukt gan jaunais pāris, gan viesi, tādējādi parūpējoties par neaizmirstamiem skatiem un emocijām, norāda I.Seržāne. Lai arī kuģa patstāvīgā piestātne būs Likteņdārzā, to varēs nogādāt arī uz citām ūdenstilpnēm, kur vien jaunais pāris būs iecerējis salaulāties.

"Līdz ar to šobrīd tiek izsludināts arī konkurss visiem tiem pāriem, kuri vēlas salaulāties Daugavas vidū uz kuģa klāja, brīnišķīga skata ieskauti. Trīs laimīgie pāri saņems kuģa nomu pa brīvu – viss, kas viņiem ir jāizdara, jāpastāsta, kāpēc viņi vēlētos apprecēties tieši Likteņdārzā, un kas zina, varbūt tieši viņiem šāda iespēja tiks dota," teic I.Seržāne.

Vietnē www.kugitisgulbis.lv ir pieejama visa informācija par iespēju iegādāties biļetes uz kuģīša, kas vedīs Likteņdārza apmeklētājus ceļojumā pa Daugavas lokiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.