Menu
 

Nākamnedēļ gaidāms kailsals

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Latvijā valdīs kailsals, no piektdienas iespējams siltāks laiks un nelieli nokrišņi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Tuvākajās dienās pamazām aizsals dīķi, ezeri un upju lēnākie posmi. Iespējams, pirmdien valsts lielākajā daļā sāksies meteoroloģiskā ziema. Tā būs iestājusies, ja piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles. Līdz šim meteoroloģiskā ziema sākusies daļā Latvijas austrumu novadu.

Minimālā gaisa temperatūra nākamnedēļ būs -3..-8 grādi, dažviet Vidzemē un Latgalē iespējams desmit grādu sals. Arī dienas laikā gaisa temperatūra galvenokārt saglabāsies nedaudz zem nulles.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi piektdien valsts rietumu un centrālajā daļā gaiss iesils līdz 0..+3 grādiem.

Saulainākais laiks gaidāms nedēļas pirmajā pusē Vidzemē un Latgalē. Nedēļas otrajā pusē iespējami nelieli nokrišņi - sniegs, atkala un lietus.

Prognozes Ziemassvētkiem liecina, ka nav gaidāms ne liels sals, ne siltuma rekordi. Pastāv augsta varbūtība, ka vismaz valsts austrumu daļu klās sniegs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.