Menu
 

Dārza darbi ziemā – kā jums var noderēt motorzāģis un zaru smalcinātājs?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Šajā izaicinājumiem bagātajā laikā ikviens ir aicināts vairāk laika pavadīt savās mājās un dārzos, mazāk – publiskās vietās un ceļojot. Tieši tādēļ ir īstais laiks palūkot, kādas dārza tehnikas vienības var noderēt dažādu darbu veikšanā un kādiem darbiem ziemā noder motorzāģi un zaru smalcinātāji. Lasi tālāk un sagatavojies dārza darbiem jau tagad!

Motorzāģis – daudzpusīgākā dārza ierīce

Motorzāģi ir bieži izmantota un populāra dārza tehnikas vienība. Un ne velti – ar to var paveikt daudz dažādu darbu, taupot gan laiku, gan pūlēs. Biežākie darbi, kuru veikšanā noder motorzāģis:

- augļu dārza sakopšana;
- malkas sagatavošana;
- krūmu izciršana;
- celtniecības darbi;
- putnu būrīšu un suņu būru taisīšana;
- dārza mēbeļu un vienkoču izgatavošana;
- mākslas radīšana dārzā
- un daudzi citi

Rudens un ziemas sezonā ir virkne darbu dārzā, kurus var paveikt ar motorzāģi. Piemēram, var sakopt augļu dārzu un atvadīties no kokiem un krūmiem, kam šī bija pēdējā sezona, tāpat var apkopt vainagus. Ja augļu dārzs ir liels un darbi tajā ir apjomīgi, ir vērts apsvērt iespēju iegādāties arborista motorzāģi, kas darbam augstumā būs piemērotāks. Arī košumkoku dārza veidošanā noderīgāks būs tieši arboristu motorzāģis. 

Svarīgi arī lai uzdevumi tiktu veikti ar tiem atbilstošu darba apģērbu, kas darbam ārā būs piemērotāks nekā parastās drēbes – ar papildus iestrādātiem drošības elementiem, izturīgākiem materiāliem un nodrošinās piemērotu kustības brīvību. 

Zaru smalcinātājs – vai tas ir nepieciešams katrā saimniecībā?

Foto: Freepik.com


Atšķirībā no motorzāģa, zaru smalcinātājs ir krietni retāk sastopama ierīce. Ja dažādu koksnes atkritumu, zaru un krūmu ir maz, tad zaru smalcinātājs būs mazāk noderīgs. Taču pie lielāka šādu materiālu apjoma var apsvērt, vai nebūtu izdevīgi ierīkot apkuri ar šķeldu un šo šķeldu kaut nelielā apjomā ražot uz vietas, izmantojot zaru smalcinātāju.

Zaru smalcinātāji savā starpā atšķiras pēc izmēra un jaudas, kā arī – maksimālā zaru diametra. Caurmērā lielākā daļa zaru smalcinātāju spēs tikt galā ar ap 40 mm resniem zariem. Resnākus zarus var sagarināt ar motorzāģi un neskaldītus izmantot kā malku. Plašs zaru smalcinātāju klāsts pieejams šeit

Priekšrocības, ko sniedz zaru smalcinātājs:

- Vienkārši var likvidēt zaru kaudzes, sasmalcinot tās sīkās un kompaktās čupiņās.
- Iegūto šķeldu var izmantot kā mulču dārzā, var mest kompostā, var izmantot kā kurināmo.
- Nav nepieciešamības veidot ugunskuru, kas vējainā laikā var radīt papildu riskus.
- Daudz vienkāršāk uzturēt tīrību un kārtību, ja liekie zari tiek sasmalcināti, nevis krauti apjomīgās kaudzēs.
- Ja netiek veidotas zaru kaudzes, dārzā ir mazāk vietu, kur iemājot dažādiem grauzējiem un nevēlamiem dzīvniekiem.
- Vieglāk uzturēt tīrību un kārtību.
- Iegūto sasmalcināto zaru masu var izmantot daudz plašāk un daudzpusīgāk nekā veselus nesasmalcinātus zarus.

Motorzāģis kopā ar zaru smalcinātāju ir labas tehnikas vienību pāris, kas palīdzēs uzturēt dārzā labu izskatu visu cauru gadu. Īpaši svarīgi tas ir mazas platības dārzos un pagalmos, kur ir gana daudz koku un krūmu, kas regulāri rada lieku biomasu. Ne visur ir vieta, kur izveidot zaru kaudzes, un tās estētiski neizskatās pievilcīgi. Sīkos mazdārziņos un pagalmos zaru smalcinātājs šo problēmu lieliski palīdz atrisināt, pie viena radot arī saimniecībā noderīgo šķeldu.

Motorzāģus un zaru smalcinātājus piedāvā dažādi ražotāji. Tas, kuru izvēlēties, atkarīgs no budžeta, vēlmēm un vajadzībām, kā arī plānotajiem darbu veidiem. Estētiem varētu arī būt svarīgi, lai izvēlētās tehnikas vienības savā starpā labi izskatītos un veidotu saskanīgu komplektu. Kāpēc gan ne. 1a.lv plašā klāstā piedāvā dažādu ražotāju motorzāģus, kā arī vairāku populārāko ražotāju zaru smalcinātājus. Ieskatieties klāstā, pārlūkojiet atsauksmes un pasūtiet savas jaunās dārza tehnikas vienības jau tūlīt, lai pavasari sagaidītu sakoptā dārzā un pēc tam veiksmīgi turpināt uzturēt nevainojamu kārtību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.