Menu
 

Trīs maija sestdienās Brīvdabas muzejā norisināsies Brīvās dabas tirgus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina visus, kas ilgojas pēc Latvijas amatnieku darinājumiem un vietējiem kārumiem, uz Brīvās dabas tirgu. Trīs pavasarīgās sestdienās – 1., 8.un 15.maijā – no 10.00 līdz 15.00 muzeja tirgus plačos varēs atkal satikt Latvijas amatniekus ar skaistiem un noderīgiem darinājumiem un pārtikas mājražotājus ar dažādiem Latvijā tapušiem gardumiem.

Brīvdabas muzejs pārstāve Harita Maniņa pavēstīja, ka Latvijas amatnieki pircējus šoreiz sagaidīs ar krāšņu keramiku, siltiem vilnas un vasarīgiem lina adījumiem, rotām dažādām gaumēm un noskaņojumiem, kā arī katrā virtuvē noderīgiem koka darinājumiem. Drosmīgiem citādā meklētājiem būs iespēja iegādāties tradicionālus un neparastus izstrādājumus no kažokādām un kauliem. Aizvadot pavasari un gaidot vasaru, dažādiem godiem tirgū varēs sagādāt arī linu galdautus un kleitas. Tirgū varēs piemeklēt arī burvīgus apģērbus bērniem.

Pārtikas mājražotāji būs parūpējušies ne tikai par saldumu mīļiem, bet arī citiem gardēžiem, sarūpējot svaigu rudzu maizīti, latviešu saimnieču sietus sierus un kūpinātas gaļas produktus, gardus pīrādziņus, cepumus un piparkūkas, neparastas mērcītes un vietējo bišu vākumu, kā arī kārumus no cidonijām un kaņepēm.

Kad tirgus izstaigāts un pirkumu grozi pilni, muzeja apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt pavasara noskaņas un putnu dziesmas visā plašajā muzeja teritorijā, bet arī ieskatīties sveču izgaismotajā Usmas baznīcā, izstaigāt īpašo Pavasara taku, kas piedāvā izšūpoties 12 šūpolēs, meklēt vienam otru labirintā un satikt saules zirgu, un apskatīt koši rotātās muzeja ēkas un ceļus.

Tirgus un muzeja apmeklētājus aicina ievērot muzeja un valdības norādījumus par ierobežojumiem, distancēšanos un citiem drošības jautājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.