Menu
 

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī norisināsies Zāļu dienas gadatirgus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien, 12.jūnijā, no plkst. 8.00 līdz 14.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī notiks ikgadējais Zāļu dienas gadatirgus. Tā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ne tikai ar tradicionāliem dekoratīvo un pārtikas augu stādiem, bet arī atrast retus, grūti pavairojamus un eksotiskus augus.

Tāpat apmeklētājiem būs lieliska iespēja iegādāties ko saimniecībā noderīgu no Latvijas amatnieku piedāvājuma, kā arī panašķoties ar kādu no mājražotāju piedāvātajiem labumiem, informēja NBD pārstāve Zane Rašmane.

Zāļu dienas gadatirgus šogad ir pirmais NBD organizētais stādu tirgus. Tas ir īpaši gaidīts notikums dārzkopju dzīvē, jo stādu sortimentu tirgū bagātina arī NBD izlolotie stādi, kurus citos gadatirgos iegādāties nav iespējams. Rīkotāji aicina gadatirgu apmeklēt ne tikai dārzu un daiļdārzu īpašniekus, bet arī telpaugu mīļotājus, jo tiks tirgoti arī oranžērijas sarūpētie siltzemju augi.

Gadatirgus dalībnieki un apmeklētāji aicināti ievērot piesardzības pasākumus un rekomendācijas saistībā ar Covid-19 izplatību. 

Ekonomikas ministrija atgādina, ka ielu tirdzniecības organizēšanā, tostarp gadatirgu organizēšanā, jāievēro šādas drošības prasības:
- apmeklētājiem un pārdevējiem jālieto mutes un deguna aizsegi;
- fiziski jānorobežo gadatirgus teritorija;
- ielu tirdzniecības organizēšanas laikā netiek organizēti izklaides pasākumi (tematiski svētki, atrakcijas).

Savukārt tirgus atklātajā teritorijā, ielu tirdzniecībā, t.sk. arī gadatirgos, jāievēro šādas drošības prasības:
- apmeklētājiem un pārdevējiem jālieto mutes un deguna aizsegi;
- jāizvieto apmeklētājiem labi salasāmu informāciju par piesardzības prasībām;
- jānodrošina 2 metru attālums starp tirdzniecības vietām;
- jākontrolē un jāregulē apmeklētāju plūsma vietās, kur pastiprināti pulcējas apmeklētāji, piemēram, ejās, kur ieteicams organizēt vienvirziena plūsmu;
- jāieceļ atbildīgā persona, kas atrodas uz vietas un organizē noteikumos minēto epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu;
- jāizstrādā iekšējā kontroles sistēma, kurā aprakstīta procedūra, kā tiek nodrošināta kontrole, lai nepieļautu fiziskās distancēšanās pārkāpumus un novērstu pastiprinātu apmeklētāju pulcēšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.