Menu
 

Ātrākie un sulīgākie salāti vasarā – arbūzs ar brinzu un svaigu baziliku

  • Autors:  Raimonds Zommers, šefpavārs
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šajā vasaras nedēļas nogalē aicinu baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā – kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.

Arbūzs ir viens no vasaras iecienītākajiem augļiem, kas priecē ar savu saldo, sulīgo un svaigo garšu. Lai arī visbiežāk šo augli iecienīts baudīt svaigā veidā un bez piedevām kādā karstā vasaras dienā, taču, izmantojot kripatiņu iedvesmas un radošuma, arbūzu var pievienot maltītei kā gardu sastāvdaļu. Šādi pagatavoti salāti būs īpaši piemēroti karstai vasaras dienai, lai atveldzētos, turklāt salātu pagatavošana neaizņems daudz laika un tiem nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas.

Sastāvdaļas 4 personām: 1,5 kg arbūzs, 250 g siers brinza, 200 g dārza mellenes , 1 podiņš svaiga bazilika, 4 ēd.k. balzametiķa krēms.

Pagatavošana

Sagriež gabaliņos arbūzu bez mizas, liek to traukā un pievieno bazilika lapiņas.

Traukā esošos arbūza gabaliņus pārlej ar balzametiķi un viegli apmaisa.

Uz šķīvja izvieto sagatavotos arbūza gabaliņus un pasniedz kopā ar sagrieztu brinzas sieru, svaigām mellenēm un svaigi plēstām bazilika lapiņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.