Menu
 

Turaidas muzejrezervāta piedāvājums augustā

  • Autors:  Gunta Zaķīte, Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas vadītāja
Foto - Turaidas muzejrezervāts Foto - Turaidas muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāts augustā atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00. No plkst. 10.00 līdz 18.00 atvērtas daudzveidīgās ekspozīcijas brīvdabā un telpās – Turaidas mūra pilī, baznīcā, dārznieka mājā, muižas saimnieciskā centra ēkās. Rīta un vakara cēlienā (9.00 – 10.00; 18.00 – 20.00) apmeklētājiem pieejamas brīvdabas ekspozīcijas un atvērts pils galvenais tornis ar skatu laukumu.

Lai apmeklētu vienu no jaunākajām ekspozīcijām “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, kas atrodas muižas klaušinieku mājā, nepieciešams iepriekš pieteikties un rezervēt apmeklējuma laiku pa tālruni 29384512 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Apmeklētājus sagaida arī muzejrezervāta sadarbības partneri – kalējs Andris Ščeglovs, smilšu mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, galerija “Baltu rotas”, lietišķās mākslas izstrādājumu veikals, tradicionālās mākslas salons “Rota”, kā arī kafejnīcas “Mr. Biskvīts” un “Tūrists”.

Atbilstoši epidemioloģiskās drošības pasākumiem muzejrezervāta apmeklētāji tiek aicināti ievērot 2m distanci, kā arī, uzturoties ekspozīcijās telpās, valkāt maskas. Lai individuāli apmeklētu Turaidas muzejrezervātu, iepriekš nav jāpiesakās, jo plašā teritorija un daudzveidīgās ekspozīcijas, kas izvietotas dažādās ēkās, veido pietiekamu platību drošam apmeklējumam.

Ar iepriekšēju pieteikumu nepieciešams rezervēt muzejrezervāta gida vadītās ekskursijas laiku.

Muzejrezervāta aktualitātēm sekot, kā arī iepazīties ar muzejrezervāta pētnieku sagatavotajiem rakstiem var mājas lapā www.turaida-muzejs.lv un muzejrezervāta sociālo tīklu kontos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.