Menu
 

Desmit idejas priecīgam skolas sākumam Apriņķis.lv

  • Autors:  “Lieliska dāvana”
Desmit idejas priecīgam skolas sākumam publicitātes

Šurp, grāmatas, uz skolu! Bezrūpīgā vasariņa beigusies, skola tūlīt jau klāt! Kā nosvinēt Zinību dienu tā, lai bērnam paliek skaistā atmiņā? Lūk, 10 labas idejas lielu un mazu skolas bērnu sveikšanai.

Picu cepšanas skola mazajiem

Kuram bērnam gan negaršo pica, šis pasaulē slavenākais itāļu gardums! Bet cik ir tādu bērnu, kas picu māk izcept paši? Jaunais mācību gads ir īstais brīdis apgūt šo dzīvē noderīgo prasmi no pašiem pamatiem. Vislabāk to māca jauno picu cepēju skolā restorānos “Il Patio”, kur labākie eksperti izskolos picu cepšanas gudrībās.

Putna lidojums

Teju visi bērni sapņo par lidošanu, bet tikai retais ir pamēģinājis ko tiešām unikālu – lidot kā putns ar majestātisko paraplānu augstu gaisā, kas tagad iespējams arī kopā ar vienu no vecākiem. Lidojums notiks pilnīgā drošībā pieredzējuša instruktora vadībā. Jūsu vienīgās rūpes būs baudīt vēja pūsmas, pamāt mākoņiem un skatīt pasakainu panorāmu tālu lejā. Protams, uzzināsiet daudz jauna un noderīga – kā darbojas paraplāns, kā ar to pareizi startēt un piezemēties u.c., kas bērnam dos pirmatklājēja prieku.

Izaicināt gravitāciju

Skolas gudrības nekādi nevar apgūt bez sēdēšanas solos, kas bērniem bieži šķiet tik nogurdinoša. Tāpēc sāciet skolu ar kārtīgu iztrakošanos Latvijas lielākajā iekštelpu batutu parkā “Jump Space”. 1600 m2 platībā bērni varēs pārpārēm izbaudīt gravitācijas likumus un iemācīties “lidot“, rāpties pa alpīnisma sienu, lēkt porolonu baseinos, kā arī pārbaudīt savas spējas triku veikšanas platformā.

Bungošanas sesija jautrībai

Jauno mācību gadu parasti “iezvana” tradicionālais zvans, bet kāpēc lai tas nebūtu kārtīgs bungu troksnis? Piesēst pie bungām un kārtīgi “uzspēlēt” ir vieglāk par vieglu, uzdāvinot bērnam bungu spēles nodarbību Andžeja Grauda bungu skolā. Būs smieklīgi un izzinoši, un nekāda klusuma!

Safari ar ēzelīšiem

Vai Jūsu bērns ir kādreiz jājis ar īstu kamieli vai piedalījies ēzeļu safari? Nav nemaz jābrauc uz Ēģipti, jo tepat Cēsu pusē, Gaujas senlejā, lielus un mazus ciemos gaida kamieļu parks “Rakši”. Šajā eksotiskās dabas oāzē var apskatīt, samīļot un pabarot lamas, alpakas, kamieļus un citus dzīvniekus, kopumā vairāk nekā 100.

Ātrums līkumotā trasē

Skumjas par aizgājušo vasaru lieliski spēj kliedēt ātrums un pozitīvas emocijas – tieši to piedāvā brauciens ar elektrokartingu Rīgas centra hallē. Līkumota trase Jūsu bērnam liks sajusties kā īstam superauto pilotam, liekot aizmirst par gaidāmā skolas maratona grūtībām.

Klipu klapu ponija mugurā

Ja labāk par motoru troksni patīk daba, miers un klusums, tad aidā – kopā ar bērnu jādodas uz mini Zoo “Dārziņi” Ķekavas pusē. Te mazais rāmi un mierīgi instruktora pavadībā varēs izjāt ar poniju, gūstot daudz pozitīvu emociju, kā arī apskatīt un pabarot dažādus mīļus dzīvnieciņus – jenotus, nutrijas, murkšķu, trusīšus, ponijus, zirgus, aitas, kazas un alpakas.

Aizraujošā zinātne uz teātra skatuves

Leļļu teātri zina visi, bet vai zinājāt, ka ir arī Zinātniskais teātris? Bērniem un vecākiem tas piedāvā interaktīvus zinātniskus priekšnesumus, ka ne tikai aizrauj ar krāšņumu, bet arī nemanāmi izglīto un izklaidē. Zinātne no cita skatupunkta kļūs par aizraujošu izklaidi gan lieliem, gan maziem bērniem.

Ceļojums šokolādes pasaulē

Saldumu karaliene šokolāde ir ne tikai garda, tai ir arī ļoti interesanta vēsture, ko vislabāk uzzināt “Laimas” šokolādes muzejā. Ekskursiju gida pavadībā papildinās karstā šokolādes dzēriena baudīšana, šokolādes tāfelītes pagatavošana paša rokām ar mīlestības vēstījumu, kā arī konfekšu radošā darbnīca.

Kaujas simulācija

Vai esat kādreiz spēlējuši lāzertagu? Tā ir jautra spēle īstos maskēšanās tērpos, kur izklaide un spraigas emocijas garantētas gan lieliem, gan maziem. Kaujas simulācijas laikā var slēpties, skriet, līst, lavīties un šaut, izmantojot ieroču kopijas ar nekaitīgiem lāzera šāvieniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.