Menu
 

Vista ar sēnēm baltvīna mērcē

  • Autors:  Gita Čaupale
Vista ar sēnēm baltvīna mērcē publicitātes

Nepieciešamie produkti: paciņa sviesta, 500 g gabalos sagrieztas vistas filejas, 200 g šķēlēs sagrieztu šampinjonu, smalki sakapāti pētersīļi. Mērcei: 30 g sviesta, 30 g miltu, 450 ml silta vistas buljona, 125 ml sausā baltvīna, 100 ml saldā krējuma, 1 tējkarote citrona sulas, sāls un pipari.

Lai pagatavotu mērci, izkausējiet sviestu kastrolī uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet miltus un kuliet, līdz izveidojas viendabīga masa. Turpiniet maisīt, līdz masa iegūst zeltainu nokrāsu. Noņemiet no uguns un pakāpeniski pievienojiet buljonu, bet neaizmirstot, ka viss nepārtraukti jāmaisa. Uzlieciet kastroli atpakaļ uz uguns un vāriet uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes, regulāri maisot. Ja mērce kļūst pārāk bieza, pielejiet vēl buljonu. Pievienojiet vīnu un turpiniet vārīt vēl 10 minūtes, tad noņemiet no plīts un iejauciet krējumu un citrona sulu. Pievienojiet sāli un piparus.

Kamēr gatavojas mērce, izkausējiet piku sviesta lielā pannā un pievienojiet vistu. Kad gaļai ir zeltaina garoziņa, pievienojiet sēnes. Pirms pasniegšanas sajauciet vistu un sēnes ar mērci, pārkaisiet ar pētersīļiem. Pasniedziet ar rīsiem vai svaigiem dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.