Menu
 

Aptauja: katram desmitajam Latvijas iedzīvotājam nav laika pusdienām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kaut arī divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju darba dienās ņem līdzi pašu sagatavotās maltītes vai pusdieno mājās, katrs desmitais atzīst, ka laika pusdienām neatliek vispār, turklāt uz to visbiežāk norāda gados vecāki cilvēki, liecina “Narvesen” veiktā aptauja.

Biežāk uz laika trūkumu pilnvērtīgu pusdienu ieturēšanai norāda vīrieši, un visaizņemtākie ir cilvēki 50-74 gadu vecumā – no pusdienām laika trūkuma dēļ atsakās 13% iedzīvotāju šajā vecuma grupā. Jauniešu vecuma kategorijā tādu ir tikai 5%.

Kā rāda aptaujas dati, čaklākas pusdienu gatavotājas ir sievietes: 71% dāmu un salīdzinājumam tikai 60% kungu uz darbu ņem līdzi mājās pagatavotu ēdienu vai arī pusdieno savā virtuvē. Vīrieši biežāk izvēlas doties pusdienās uz kafejnīcu vai restorānu (18% vīriešu un 11% sieviešu).

Savukārt sievietes mazliet biežāk izvēlas jau gatavu maltīti, ko var iegādāties tirdzniecības vietās. Kopumā šādu risinājumu izvēlas 10% Latvijas iedzīvotāju, biežāk rīdzinieki un gados jauni cilvēki. Rīgā gatavos ēdienus pērk 13% iedzīvotāju, turpretī Pierīgā – tikai 7%, bet Latvijas reģionos šis skaits svārstās no 8 līdz 11%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.