Menu
 

Kādas matu krāsošanas metodes šoruden ir vispopulārākās?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Iestājoties rudenim, mainās ne tikai gaisa temperatūra, bet arī apkārt esošās krāsas – ziedu košās krāsas nomaina krītošo lapu vēsāki toņi. Rudens ir svarīgs arī modes pasaulē – paši slavenākie dizaineri prezentē savas jaunās, aukstās sezonas kolekcijas. Var redzēt, ka spilgti zaļā un dzeltenā krāsa, kas kļuva populāra 2021. gada vasarā, tagad dod vietu maigākām nokrāsām un pasteļtoņiem. Tomēr mainās ne tikai apģērba stils, bet arī matu krāsu mode. Tātad, kādas matu krāsas mēs visbiežāk redzēsim šoruden?

Ekskluzīva matu krāsu palete rudenim

Spēja mainīt matu krāsu dod jums lielāku brīvību izpaust sevi, savu personību un dzīvesveidu. Nav nepieciešams pavadīt visu mūžu ar vienas krāsas matiem – plašais matu krāsu klāsts mūsdienās ļauj eksperimentēt ar klasiskiem vai neparastiem toņiem kaut vai katru mēnesi. Tiesa, nepareizas vai neprofesionālas matu krāsas izvēle var sagādāt vilšanos. Matu krāsa ir spēcīgs, uz ķīmiskām vielām balstīts kosmētikas līdzeklis, ar ko, nepareizi lietojot, var sabojāt veselīgu matu struktūru. Tātad, ja nolemjat mainīt savu izskatu, lietojiet matu krāsu tikai saskaņā ar lietošanas pamācību.

Rudens stila tendences var pamudināt jūs izmēģināt kaut ko jaunu saistībā ar savu izskatu. Apskatīsim, kādas matu krāsas šoruden būs vispopulārākās.

Bēša, zeltaini blonda krāsa

Daudziem rudens asociējas ar vasaras un karstuma beigām. Modes pasaulē dominē tumšāki toņi – melns, pelēks un zils. Tomēr jaunākajās matu krāsošanas tendencēs šīs krāsas neparādās. Divas lietas, kuras nevar raksturot kā pārāk vēsas vai pārāk siltas, ir rudens un zeltainu smilšu krāsu kombinācija. Šāds matu stils netiek attiecināts uz blondām krāsām, tas ir nedaudz siltāks un tumšāks. Turklāt tā ir ļoti praktiska izvēle, jo zelta krāsas mati ir piemēroti daudziem ādas toņiem un šo krāsu var lietot dažādos veidos – ar zeltainu smilškrāsas toni var nokrāsot visus matus vai tikai pašus galus. Tā ir lieliska izvēle tiem, kam patīk dabiskums un vieglums.

Karameļkrāsas šķipsnas

Karamele ir ne tikai ideāls saldais ēdiens drēgnam rudens vakaram, bet arī matu tonis, kas piešķirs jūsu ārējam izskatam ekskluzīvu akcentu. Šķipsnas karameļu krāsā šoruden būs īsts hits. Tās piešķir izskatam vieglumu, neprasa krasas izmaiņas un saglabā lielisku auksto un silto toņu līdzsvaru. Šis matu krāsošanas stils ir piemērots gan taisnu matu īpašniecēm, gan dabiski cirtainiem matiem. Izvēloties šo matu stilu, jūs nepaliksiet nepamanīta.

Silts kanēļa sarkanais tonis

Droši vien nekas nevarētu labāk atspoguļot rudens krāsu paleti kā silti brūnā kanēļa nokrāsa, kas pāriet uz zemeņu blondu. Šis matu stils nav plaši izplatīts, bet ir lieliski piemērots tiem, kas nebaidās eksperimentēt. Spilgti, sarkani mati vairs nav modē, taču tumšākas sarkanās nokrāsas, kas mirdz matu galos, ir īsts šīs rudens sezonas atklājums. Šo matu stilu jau ir izmēģinājusi aktrise Zoja Doiča. Tiek uzskatīts, ka tieši viņa ir bijusi iedvesma šim rudens matu sakārtojumam.

Priekšpusē lielas šķipsnas

Jau 2021. gadā mēs ievērojām, ka pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu mode atgriežas un pārņem daudzu cilvēku skapjus. Šīs skaistuma tendences ir pamanāmas arī matu stilos. Tiesa, rupjo matu šķipsnu krāsošanas stils kļuva populārs pat pirms rudens sezonas un noteikti nesola kļūt mazāk populārs. Deviņdesmitajos gados bija populāri krāsot visus matus lielās šķipsnās. Šogad šis matu stils ir atgriezies, taču mazliet izmainīts, tagad ir populāri krāsot tikai priekšējos matus, taču arī lielās šķipsnās. Un kādu krāsu izvēlēties šim mērķim – tas viss atkarīgs tikai no jūsu iztēles. Vai vēlaties izcelties citu starpā? Tad krāsojiet šķipsnas neparastās krāsās – oranžā vai sarkanā. Ja vēlaties dabiskāku izskatu, krāsojiet matu šķipsnas par dažiem toņiem gaišākas nekā jūsu dabiskā matu krāsa.

Ko darīt blondīnēm, kuras nevēlas krāsot matus tumšākus?

Pasaulē ir tikai aptuveni 2% cilvēku ar dabiski blondiem matiem. Varbūt tāpēc blondā matu krāsa daudzus gadus nav izgājusi no modes. Tieši šajā rudens sezonā blondu matu īpašniecēm, kas nevēlas savus matus krāsot tumšākus, bet vēlas sekot jaunākajām matu tendencēm, ir pat vairākas izvēles iespējas – palikt ar dabiski gaišiem matiem, nokrāsot priekšējās šķipsnas ekskluzīvā rozā, violetā vai pat zaļā krāsā, vai arī padarīt savu matu krāsu vēl gaišāku un nokrāsot matus platīnbaltā krāsā – šis kontrastējošais stils izskatās īpaši labi īstam matu griezumam.

Es izvēlējos sev vēlamo matu krāsu – ko tālāk?

Ir trīs galvenie veidi, kā varat krāsot matus. Jūs varat krāsot matus frizētavā ar savu izvēlēto matu krāsu, paļaujieties uz friziera izvēlēto matu krāsu vai krāsojiet matus mājās paša spēkiem. Ja esat to darījis jau iepriekš vai ja jums patīk izaicinājumi un jūs vēlaties iemācīties kaut ko jaunu – šādā gadījumā varat izvēlēties trešo variantu. Matu krāsas maiņa mājas apstākļos nav sarežģīta, ja pārzināt matu krāsošanas procesu.

1.Izmazgājiet matus 24-48 stundas pirms krāsošanas. Tas noņem lieko dabīgo eļļu no matiem un ļauj matu krāsai vieglāk iekļūt matu struktūrā.

2.Aizsargājiet sevi un savas mājas no krāsas traipiem. Krāsojot matus, jūs vēlaties izmainīt tikai savu matu krāsu, bet ne ādu vai tuvumā esošās mēbeles, tāpēc pārklājiet savus dārgos krēslus un paklājus ar plastmasas apvalku vai avīzēm. Tāpat neaizmirstiet uzvilkt kādu vecu T-kreklu vai aplikt dvieli, kuru jums nebūtu žēl nosmērēt.

3.Ieziediet ādu ap matu līniju, ausīm un kaklu ar vazelīnu. Tas jums palīdzēs izvairīties no nenomazgājamiem krāsas traipiem uz ādas.

4.Uzvelciet cimdus. Parasti matu krāsošanas komplektā jau ir iekļauti vienreizējās lietošanas cimdi. Ja cimdus matu krāsas iepakojumā neatrodat, varat izmantot parastos gumijas cimdus.

5.Sagatavojiet krāsu. Noteikti sekojiet soļiem, kā aprakstīts matu krāsošanas instrukcijā. Rīkojieties īpaši uzmanīgi ar matu balinātāju – tas var nopietni sabojāt matus, un tad būs vēl grūtāk atjaunot to veselīgo struktūru.

Visas pārējās darbības ir atkarīgas no jūsu izvēlētā matu krāsošanas veida. Ja krāsojat tikai šķipsnas, atdaliet vēlamās matu daļas un ietiniet tās folijā. Turiet krāsu tik ilgi, kā rakstīts uz iepakojuma. Ja vēlaties izmainīt visu matu krāsu, sadaliet matus četrās daļās. Sadalot matus vairākās daļās, jūs varēsiet būt droši, ka nepalaidīsiet garām nevienu matu rajonu un visi mati tiks vienmērīgi nokrāsoti. Krāsas uzklāšanai izmantojiet pudeles aplikatoru vai speciālu birstīti.

Svarīgi: sāciet krāsot matus apmēram 3 cm attālumā no saknēm, lai iegūtu vienmērīgu rezultātu. Pēc krāsas turēšanas laika beigām, kas norādīts instrukcijā, kārtīgi izmazgājiet matus ar ūdeni. Izžāvējot matus dabiski vai ar fēnu, jūs spogulī redzēsiet pavisam citu tēlu, nekā esat pieraduši redzēt.

Nebaidieties izmēģināt pašas populārākās rudens matu krāsošanas metodes. Izvēloties šos matu stilus, jūs būsiet modē ne tikai šajā rudens sezonā, bet arī visu atlikušo gadu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.