Menu
 

Idejas omulīgiem Latvijas svētkiem: tukšās burkas pārvēršam par svečturiem

  • Autors:  Lība un Sāra Smildziņas, “Rimi bērniem” ekspertes
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Svētku mēnesim atbilstošu noskaņu var radīt ar dekoriem Latvijas karoga krāsās, glīti noformētu vakariņu galdu vai, kopā darbojoties, izveidotu svečturi svinīgas atmosfēras radīšanai. “Rimi bērniem” ekspertes Lība un Sāra Smildziņas iesaka radīt svētku sajūtu, gatavojot paštaisītus svečturus.

Gada tumšajā sezonā tā vien gribas iedegt kādu sveci, iekurt kamīnu vai krāsni – tas ir viens no veidiem, kā radīt mājīguma un arī svētku sajūtu. Izvēloties vai veidojot svečturi, noteikti jāpievērš uzmanība ne tikai tam, cik tas ir skaists, bet arī – cik drošs lietošanai. Vislabāk, ja svečtura forma ir līdzīga kā burkai – svece ielikta traukā dziļi iekšā, liesma neplīvo ārā, un svečturi nevar viegli apgāzt ne bērns, ne mājdzīvnieks. Tāpēc tukšas stikla burkas visai bieži otro dzīvi dzīvo svečtura lomā. Atceries, ka saizdegtu sveci nedrīkst atstāt bez uzraudzības!

Balti sarkanais svečturis
Nepieciešams: stikla burka , balta krāsa, otiņa, sarkana lente, krūma zariņi ar ogām.
Izveidošana:
Burku nokrāso baltā krāsā. Kad krāsa nožuvusi, ar lenti piesien krūma zariņu pie burkas.

Izgaismotās Latvijas svečturis
Nepieciešams: stikla burka, Latvijas kontūra, lipeklis, otiņa, sarkana krāsa, balta lentīte.
Izveidošana:
Izgriez uzzīmētu vai izdrukātu Latvijas kontūru, to piestiprini pie burkas. Pāri krāso sarkanu krāsu. Kad krāsa nožuvusi, noņem piestiprināto valsts kontūru. Svečturi apsien ar baltu lentīti.

Sirds liesmas svečturis
Nepieciešams: stikla burka , avīze, šķēres, līmes zīmulis, balta dzija.
Izveidošana:
No avīzes izgriez tik garu strēmeli, lai to varētu aplikt apkārt burkai. Strēmeles savienojumu vietas saliec kopā un uzzīmē sirdi. Izgriez  sirdi un avīzi līmē apkārt burciņai. Dekoram burkas augšpusē aptin baltu dziju.

Harmonijas svečturis|
Nepieciešams: stikla burka , karstā līme, striķis, rudens ziediņi.
Izveidošana:
Ar karsto līmi apkārt burkai līmē striķi. Kad tas salīmēts visai burkai apkārt, pie tās bantītē piesien rudens ziediņus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.