Menu
 

2022.gada mode interjerā: kādus akcentus šogad piešķirt savam mājoklim? Apriņķis.lv

  • Autors:  “Bonava Latvija”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jauns gads paver jaunu lappusi jebkurā dzīves jomā, ļaujot to aizpildīt pēc sirds patikas. Tas nebūt nenozīmē, ka viss jāsāk no nulles vai kardināli jāmaina – pārbaudītas vērtības var būt lielisks vecā gada mantojums un stiprs pamats jauniem sasniegumiem. Tomēr ir viena lieta, kuras mainīgajai dabai ir grūti pretoties – tie ir modes strāvojumi gan apģērbos, gan dzīvesstilā un arī interjerā.

Dabiskums un ilgtspējība

Šie divi atslēgas vārdi 2022. gadā pavadīs jebkuras interjera pārmaiņas un uzlabojumus. Nomierinoša vide, kuru caurstrāvo daudz dabiskas gaismas, spēcīga saikne ar dabu un kur, šķiet, pat sienas brīvi elpo, ir šī gada interjera tendence numur viens. Plastmasas vietā stājas pārstrādāti materiāli, koks, bambuss, akmens un korķis, sintētiku aizvieto dabiski audumi vai pinumi – lins, jūraszāles, vilna un citi dabas materiāli, kas apliecina ne tikai cilvēka ciešo saikni ar planētu, bet arī rūpes par to.

Rāmi un elpojoši zemes toņi, īpaši brūnie, bēšie un pelēkie, ienāk sienu krāsās, mēbelēs, tekstīlijās un interjera priekšmetos. Izņēmums ir logu noformējums, kurā šogad redzēsim daudz krāsu un rakstu. Aizkari un žalūzijas ir viens no galvenajiem telpas akcentiem, kas var izkrāsot un atsvaidzināt piezemēto 2022. gada interjeru. Tas gan nenozīmē, ka tiem jābūt kliedzoši raibiem vai neona krāsās zaigojošiem: izvēlieties dabiskus materiālus ar interesantu reljefu vai rakstu, divu vai trīs toņu salikumu, kurā viens var būt spilgtāks, un logu noformējums ne tikai izcelsies uz kopējā fona, bet arī to lieliski papildinās.

Joprojām aktuāli ir arī telpaugi, kas gan no kvantitātes pārvirzās kvalitātes virzienā: šogad daudz stilīgāki par urbānajiem džungļiem būs atsevišķi neparastu formu un krāsu telpaugi, kas kļūst par košu akcentu uz neitrālās sienas fona – gluži kā dabā.

Daudzfunkcionālas, ērtas telpas

Pandēmijas laiks turpina atgādināt, ka mājas ir vieta, kur jājūtas ērti jebkādos apstākļos – strādājot, mācoties, nodarbojoties ar hobijiem, atpūšoties. Tāpēc arvien vairāk nostiprinās tendence veidot daudzfunkcionālu, pārdomātu vidi, kur katrai lietai ir sava vieta un katram iemītniekam – sava personiskā telpa.

Iegādājoties jaunu dzīvokli, varat justies droši, ka par šīm lietām jau ir padomāts – jaunajos dzīvojamo ēku projektos liels uzsvars tiek likts tieši uz telpu funkcionalitāti, plānojumu un palīgtelpu esamību. Ja tādas iespējas nav, ir vērts pārdomāt, cik funkcionālas ir mēbeles jūsu mājoklī un cik ērts to izvietojums.  Izvairieties no mēbeļu novietošanas tur, kur biežāk pārvietojaties, lai nenāktos uzskriet mēbeļu stūriem un nebūtu jāmet līkumi ap tām.

Kvalitatīvas, viegli pārveidojamas mēbeles, kas nodrošina gana daudz mantu uzglabāšanas iespēju, no interesantas alternatīvas ir kļuvušas par nepieciešamību, sevišķi mazos dzīvokļos. Ir laiks atteikties no visa smagnējā, stūrainā, neveiklā – izvēlieties vieglas, saliekamas un ērti pārvietojamas mēbeles, atsevišķus plauktus, grozus, kastes un organizatorus. Kārtība mājās palīdzēs ne tikai vieglāk pildīt dažādus darba un dzīves uzdevumus, bet arī sniegs šogad tik aktuālo viegluma un plašuma sajūtu.

Akcentam – īpašā gada krāsa un aktuālās 70. gadu tendences

Krāsu institūts “Pantonekatru gadu paziņo aktuālo krāsu, un šogad tas ir zilganvioletais tonis “Pantone 17-3938 Very Peri”, ko dēvē par vissiltāko no visām zilajām nokrāsām. Violetā un zilā ir nomierinošas krāsas, kas lieliski piestāv guļamistabām un atpūtas zonām, bet kā elegants akcents derēs jebkurā telpā – mēbelēs, tekstilizstrādājumos, traukos.

Īpašu akcentu rāmajam interjeram šogad piešķirs arī 70. gadu tendences – terakotas, salvijas un sinepju krāsas, mēbeles uz kājiņām, ar izliektām līnijām un noapaļotiem stūriem, tīkkoka toņi, audumi ar izteiktu tekstūru.

Ja neplānojat mainīt mēbeles vai sienu krāsu, visvienkāršākais veids, kā ienest jaunas vēsmas ierastajā interjerā, ir tekstīlijas – aizkari, pledi, galdauti, spilvendrānas, paklāji – un dažādi interjera elementi.

Nekas nav tik aizraujošs kā oriģināla, radoša mājokļa iekārtošana. Iedvesmojieties no attēliem internetā vai pašu bērnības atmiņām un balstoties aktuālajās tendencēs, radiet savu neatkārtojamo, oriģinālo 2022. gada interjera modi!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.