Menu
 

Jūnija sākumā priecēs ikgadējais pasākums "Atvērtās dienas laukos", tostarp Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.celotajs.lv Foto - www.celotajs.lv

Latvijas lauku iepazīšanas pasākums "Atvērtās dienas laukos" šogad noritēs sestdienā, 4.jūnijā. 227 saimniecības būs atvērtas apmeklētājiem visas dienas garumā, informē Latvijas lauku tūrisma asociācijā "Lauku ceļotājs".

"Atvērtās dienas laukos" ir par labu tradīciju kļuvis pasākums, ar kuru ik gadu aicina atklāt Latvijas apceļošanas sezonu. Pasākumā piedalās pārtikas ražotāji, amatnieki, pirtnieki, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, naktsmītnes un daudzi citi. Pasākuma dienā saimnieki piedāvā īpaši sagatavotas programmas un atlaides saviem ražojumiem un pakalpojumiem. Plašajā piedāvājumā ir gardumu degustācijas, saimnieku vadītas ekskursijas un stāsti par savu uzņēmumu un saimniekošanu, meistarklases, radošās darbnīcas, mājdzīvnieku skatīšana un mīļošana, pārgājieni, laivošana, makšķerēšana, izjādes, spēles, rotaļas, tirgošanās, pikniki, stāsta asociācijā.

Aktivitātes gaidāmas arī Pierīgā, piemēram: Zirgu skola Ķekavas pagastā piedāvās izjādi vai izbraucienu zirgu ekipāžā, Salaspilī varēs baudīt Daugavas salas uz SUP dēļa, Olainē alus darītavā "Migla" varēs iepazīt alus darīšanas procesu un būs iespēja nogaršot dažādus iesalus, Mārupes novada bioloģiskajā saimniecībā "Dabas gardumi" varēs nobaudīt dažādus veselīgus gardumus, Saulkrastos gaidāma zivju produktu gatavošana un degustēšana, Mālpilī radošajā darbnīcā varēs iepazīties ar aušanas procesu un amatnieku darbnīcā izmēģināt roku koka trauku veidošanā, Zaķumuižā ikviens aicināts iziet latvisko svētku taku "Saules taka", savukārt Baldonē būs iespēja uzzināt vairāk par "Silmachy" kosmētiku. 

Piedāvājums ir bagātīgs un daudzveidīgs, tādēļ ir ieteicams jau laikus iepazīties ar informāciju, izvēlēties sev interesējošās vietas un plānot ceļojumu, norāda asociācijā. Plašāka informācija un visu 227 akcijas dalībnieku kontaktinformācija atrodama vietnē www.celotajs.lv/atvertasdienas. Pasākuma aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī sociālajā tīklā "Facebook". Savukārt drukātu pasākuma karti no 26.maija bez maksas varēs saņemt visos "Cirkle K" DUS, visos tūrisma informācijas centros Latvijā un pie pasākuma dalībniekiem.

Pasākuma kopējais norises laiks ir 4.jūnijā no plkst.10.00 līdz 18.00, taču atsevišķi saimnieki var šo laiku pagarināt vai arī noteikt konrētu laiku savai ekskursijai, degustācijai vai citai programmai. Apmeklējumu nepieciešams iepriekš pieteikt saimniekiem, atzīmē asociācijā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.