Menu
 

Klasiska recepte starptautiskajā Hamburgeru dienā

  • Autors:  Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste; pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi”
Foto – Viktorija Kožemjakina Foto – Viktorija Kožemjakina

28.maijā daļa pasaules godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru “vectētiņu” – hamburgeru. Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni hamburgeru dienā  piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.

Klasiskais hamburgers

Sastāvdaļas (4 burgeriem): gaļas kotletēm – 400 g maltas liellopa gaļas (ar samazinātu tauku saturu), 40 g smalki sarīvēta Čedaras siera, 1 ēdamk. smalki sakapātu pētersīļu, 2 ēdamk. marinādes no marinētiem gurķiem, 1/2 tējk. ķiploka pulvera sāls, pipari; mērcei – 80 g grieķu jogurta, 20 g tomātu pastas, 1 tējk. sinepju, 1/2 tējk. tobasco mērces (ja vēlas), 1 ēdamk. vūsteras mērces, sāls, pipari pēc garšas; 4 burgeru maizītes (aicinām izvēlēties pilngraudu maizītes), 1 tomāts, 1 sarkanais sīpols, 2-4 marinēti gurķīši, 4 salātlapas.

Pagatavošana

Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liec ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.

No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (nepārcep, lai gaļa nav sausa).

Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.

Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriez dārzeņus plānās šķēlītēs.

Veido burgerus – uz apakšējām burgermaizītēm liec nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Baudi siltus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.