Menu
 

Jūnija vidū svētkus svinēs Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - kekava.lv Ilustrācija - kekava.lv

No 16.līdz 18.jūnijam Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, pavēstīja pašvaldībā.

Ceturtdiena, 16. jūnijs

Svētkus ceturtdien plkst.20.00 atklās Jaunā Miltu teātra izrāde “Krāmu tirgus”, savukārt sporta fani būs gaidīti Doles Tautas namā, kur plkst. 20.00 norisināsies filmas “No Getto līdz olimpiskajam zeltam” seanss kopā ar īpašo viesi – basketbola treneri, Ķekavas novada goda pilsoni Andri Eglīti. Svētku atklāšanas dienu noslēgts Jāņa Šipkēvica koncerts, kas sāksies plkst.22.00 Ķekavas ābeļdārza lielajā skatuvē.

Piektdiena, 17.jūnijs

Piektdiena iesāksies ar SUP Saullēkta braucienu pa Daugavu. Pulcēšanās Daugmalē sāksies jau plkst.4.00, lai var sagaidīt maģisko saullēkta brīdi uz ūdens un iegūt enerģiju visai dienai.

Piektdienas vakara cēlienu plkst.19.00 Katlakalna Tautas namā iesāks Santas Sāres koncerts “Tava balss”. Savukārt Ķekavas kultūras namā paredzēta izrāde “Preilenīte”, kurā spēlēs Rīgas teātru aktieri.

Latviešu tradīciju cienītāji būs gaidīti Daugmales pilskalnā, kur no plkst.19.00 norisināsies ielīgošanas meistarklase kopā ar Daugmales kultūras centra folkloras kopu “Dāre”.

Piektdienas vakarā Ķekavas ābeļdārza lielajā skatuvē no plkst 21.00 novadniekus un viesus izklaidēs populārā grupa “Dziļi violets”, kas uzstāsies kopā ar solistiem Nauri Brikmani, Rihardu Leperi, Ati Ieviņu un Dailes teātra aktieri Lauri Dzelzīti. Skanīgo, humora un enerģijas pilno koncertprogrammu vadīs TV un radio ētera personība Sanda Dejus.

Sestdiena, 18.jūnijs

Aktivitātēm un pasākumiem piepildīta būs sestdiena, 18.jūnijs – no plkst.11.00 līdz 16.00 pie Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa norisināsies “Herbalife Nutrition” 3×3 basketbola Latvijas kausa 4.posms un “Ķekava Open Mieža/Čavara kausa izcīņa”. Paredzēta arī Ķekavas kausa izcīņa Latvijas spēkavīriem Ķekavas stadionā pie Skolas ielas un Ķekavas novada atklātais čempionāts airēšanas Ķekavas upītē.

Plkst.12.00 Ķekavas ābeļdārza lielajā skatuvē norisināsies tautas deju lielkoncerts “Ālēsimies kamēr jauni!”, kurā uzstāsies bērnu tautas deju kolektīvi no Ķekavas, Baldones, Salaspils un Olaines. Savukārt pie Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa plkst.12.00 notiks tūrisma maršruta “Spēka zīmes 2022” atklāšanas pasākums.

Plkst.16.00 plānots svētku piedzīvojums bērniem – “Tutas lietas”. Koncerts norisināsies uz Ķekavas ābeļdārza lielās skatuves. Vakaru plkst.19.00 turpinās koncerts jauniešiem un ikvienam, kas jūtas jauns. Plkst.21.00 Ķekavas novada svētkos ar lielkoncertu uzstāsies popgrupa “Astro’n’out”. Vakara turpinājumā zaļumballe kopā ar grupu “Ginger Band”.

Visas dienas garumā Ķekavā norisināsies svētku tirgus ar amatnieku darinājumiem un dažādiem gardumiem. Jaunajā Ķekavas parkā būs iespēja apmeklēt “Veselības telti”, kurā varēs noteikt ķermeņa sastāvu un ūdens daudzumu ķermenī ar bioimpedances svariem, kā arī piedalīties citas aktivitātes. Tāpat sestdien varēs apmeklēt “URBACT” telti, kurā norisināsies sarunas par iedzīvotāju iesaisti un mobilitāti.

Novada svētku laikā aicinām Jaunu ideju centra skatlogos apskatīt deju kolektīva “Katlakalns” 25 gadu jubilejai veltīto Elīzas Ellas Dumpes fotoizstādi “Degam dejā” un apmeklēt TLMS “Ķekava” darbu izstādi Ķekavas kultūras namā.Gan piektdien, gan sestdien Ķekavā darbosies arī ēdināšanas zona.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.