Menu
 

Noderīgi padomi ceļošanai ar auto

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceļošanu ar automašīnu ir populāra, jo sniedz daudz priekšrocību, kas ļauj ceļojumu izbaudīt no pavisam jauniem skatpunktiem. Vai plānojat ģimenes ceļojumu, vai brīvdienas kopā ar draugiem, neviens cits pārvietošanās līdzeklis jums nesniegs tik daudz brīvības un iespēju apskatīt vietas, kas atrodas nomaļus no tradicionālajām tūristu takām, kā auto. Par to, kā sagatavoties ceļojumam, lasiet šajā rakstā.

Ceļojuma budžets

Vispārzināms, ja neuzliekam tēriņu griestus – izdevumi var strauji palielināties, tādēļ vērts veltīt laiku tam, lai sastādītu ceļojuma budžetu un noteiktu katras dienas tēriņu limitu, tādējādi mazinot spontānu izdevumu risku. Ļoti svarīgs budžeta postenis būs auto degviela, šo summu noteikti vajadzētu rezervēt gan turp, gan atpakaļ ceļam. Budžeta plāna izveide motivēs meklēt ekonomiskākus risinājumus – piemēram, lētākas naktsmītnes, izdevīgākas pusdienošanas vietas, bezmaksas apskates objektus. Budžeta plānā svarīgi iekļaut arī naudu neplānotām situācijām.

Automašīnas pārbaude

Pirms brauciena veiciet auto apkopi un laicīgi saremontējiet visu, kas remontējams. Neaizmirstiet rezerves riepu, nelielu pamatinstrumentu komplektu, aerosolu riepas remontam, ja esat prasmīgs sava auto pazinējs, tad arī rezerves auto spuldzi un pārīti drošinātāju, kā arī citas tehniskās lietas, kas krīzes situācijā varētu palīdzēt ietaupīt laiku un naudu. Atceraties pārbaudīt auto aptieciņu, lai pārliecinātos, ka tajā ir viss nepieciešamais. Parūpējaties arī par piemērotu OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Auto navigācija

Auto GPS ir neaizstājams palīgs ceļā. Tas jūs izvedīs caur lielām pilsētām, palīdzēs ātri orientēties sarežģītos krustojumos ar vairākām joslām, atrast īsto nobrauktuvi vai ātrāko apvedceļu, kā arī izvēlēties interesantus apskates objektus. Kā zināms, tad ne visās valstīs ir tik aptverošs interneta pārklājums kā Latvijā, tādēļ auto navigācija garos maršrutos joprojām ir neaizstājama.

Jumta bagāžnieks

Retā automašīnas salonā ietilpst gan braucēji, gan viņu bagāža, tādēļ agrāk vai vēlāk jumta bagāžnieks kļūst par vienīgo īsto variantu. Palīglīdzekļi mantu pārvadāšanai uz auto jumta ir dažādi – jumta šķērsstieņi, sliedes, grozi un visbeidzot aerodinamiskās kastes. Jumta bagāžniekā atradīsies mantas, kam nav jābūt visu laiku pa rokai, un tas ievērojami atslogos automašīnas salonu.

Bagāža

Ceļojot ar auto nav jāsatraucas par bagāžas svaru, kā tas ir ceļojot ar lidmašīnu un ir iespēja paņemt līdzi lietas, kuras citādi tiktu atstātas mājās. Ja, piemēram, plānojat nakšņot kempingā, bagāžniekā ieliekat vienkāršu badmintonu (piedāvājumu sk. šeit), lai vakarā improvizētā turnīrā izlocītu mašīnā nosēdētās kājas, vai bumbu volejbola spēlei, taču labāk neaizrauties ar pārmērīgu mantu daudzumu. Svarīgi, lai automašīna nebūtu pārkrauta un braucēji savās vietās varētu justies brīvi.

Pirmās nepieciešamības lietas

Mašīnā labi sasniedzamā vietā iekārtojiet pirmās nepieciešamības lietas: mitrās salvetes, atspirdzinājumus, ūdeni , ātrās uzkodas, zāles u.c.  Tāpat visi dokumenti un kartes jānovieto tā, lai vajadzības gadījumā nav jāpārmeklē visa bagāža. Noteikti ir jāparedz speciāls maisiņš izlietotām turzām, papīriem un citiem atkritumiem, ko palaikam var izmest ceļmalas atkritumu konteineros.

Auto ledussskapis

Auto ledusskapis palīdzēs uzturēt svaigu ēdienu un atdzesēt dzērienus. Ceļmalas tirdziņā nopirkti dārzeņi vai augļi, tajā ievietoti, svaigi saglabāsies līdz pat vakaram. Salonā pie sevis varat turēt dzesēšanas somu ar ūdens pudeli.

Ceļojuma apdrošināšana

Lai arī ceļojumā visi dodas pozitīvā noskaņojumā, tomēr nevajadzētu aizmirst par dažādiem riska faktoriem, kas var atgadīties pilnīgi negaidīti - pret tiem vērts apdrošināties.

Ceļojuma piezīmes

Brauciena laika veiciet īsus pierakstus– tā būs nenovērtējama informācija turpmākiem ceļojumiem ar auto.

Ja šovasar plāno ceļojumu ar auto, ieskatieties 220.lv  noderīgo preču piedāvājumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.