Menu
 

Ar sportiskām aktivitātēm Muceniekos noslēgušās Ciemu dienas Ropažu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ciemu diena Muceniekos. Ciemu diena Muceniekos. Foto: ropazi.lv
15. septembra vakarā Muceniekos norisinājās Ciemu diena, noslēdzot 2018. gada Ropažu novada Ciemu dienu ciklu. Lai gan smidzināja lietus un bija skaidri jūtama rudens iestāšanās, dalībnieku Mucenieku stadionā netrūka, informē Ropažu Sporta centra vadītāja Evita Eglāja.

Meitenes visus klātesošos iesildīja ar zumbas programmu. Pēc kopīgas vakara rosmes katrs devās izmēģināt savus spēkus uz sacensību vietām. Vislielākā piekrišana bija cīņai ar "Rodeo bulli" (piepūšamā atrakcija), lielākā daļa dalībnieku izmēģināja loku šaušanu, ar lielu interesi bērni, jaunieši un drosmīgākie pieaugušie pārbaudīja savu veiklību virvju trasē. Minifutbolu Muceniekos šogad spēlēja piecas komandas, un turnīrs norisinājās ar stingru kārtību – lai līdz tumsai būtu skaidri rezultāti. Mazākie ciemata iedzīvotāji baudīja priekus, cīnoties ar gravitāciju uz piepūšamās atrakcijas. Jebkuram bija iespēja apgūt nūjošanas prasmes un nosoļot pirmos kilometrus kopā ar instruktoru.

Kā atzīmē E. Eglāja, nopietnākā – sporta – daļa bija Latvijas čempionāta atlētiskajā vingrošanā 5. posms: dalībnieki sacentās 60 metru skrējienā, 1000 metru distancē, tālumā un pildbumbas mešanā un tika vērtēti par visu šo četru disciplīnu kopējo sasniegumu; rezultāti pieejami šeit. Mucenieku ciema sporta dienu bija plānots noslēgt ar kopīgu āra kino vakaru, bet, ņemot vērā uzmācīgo lietu, plānotais kino seanss notika centra telpās.


Cīņa ar "Rodeo bulli" Ciemu dienā Zaķumuižā.

Ar 2018. gada 25. maija pirmo starta signālu Kākciemā (ap 80 dalībnieku) un 2. jūnijā Silakrogā (ap 80 dalībnieku) Ropažu novada Ciemu dienas noritēja ar sportiskām aktivitātēm, kuras tika saplānotas, pamatojoties uz iepriekšējā gada novērojumiem – tā, lai iedzīvotāji saņemtu tieši to, kas visvairāk ieinteresēja. 25. augustā novada iedzīvotāji sportoja Tumšupē (aptuveni 65 dalībnieki), atkal parādot augstu ciematnieku interesi un aktivitāti; 1. septembrī – Zaķumuižā (ap 90 dalībnieku), kur galvenais un gaidītākais šis vasaras notikums bija "Bajāri Trophy" (vairāk nekā 100 dalībnieku atsevišķi šai aktivitātei), tāpat pārsteidza augstais dalībnieku skaits pludmales volejbola pēdējā sezonas posmā; savukārt pasākumā Muceniekos piedalījās ap 110 dalībnieku, vēsta Sporta centra vadītāja.

Ciemos tika spēlēts pludmales volejbols, minifutbols, notika nūjošanas  un petanka apmācības, ikviens savus spēkus varēja izmēģināt uz "Rodeo buļļa". Tika izkāpelētas šķēršļu joslas un pildīti spēka un veiklības testi. Vismazākie novadnieki pelnīja savas piemiņas medaļas "Bēbīšu rāpošanas čempionātā". Kopā piecās Ropažu novada Ciemu sporta dienās tika fiksēta 435 iedzīvotāju dalība. Jau šobrīd tiek analizēti Ciemu dienu notikumi, iedzīvotāju interese un uzsākts darbs 2019. gada Ciemu dienu cikla izveidošanai, norāda E. Eglāja.


Ciemu diena Zaķumuižā.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.