Menu
 

Saldētavas – izplatītākās problēmas, ar kurām var nākties saskarties

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto – pexels.com, unsplash.com Foto – pexels.com, unsplash.com

Šobrīd gandrīz katrā virtuvē ir atrodams ne tikai ledusskapis, bet arī lielāka vai mazāka saldētava. Kādam pietiek ar ledusskapī ierīkoto saldētavas nodalījumu, taču kuplākām ģimenēm un tiem, kuri īpaši čakli vasarā un rudenī gādā veselīgu gardumu krājumus ziemai, noteikti nepieciešama atsevišķa, ietilpīgāka saldētava.

Lielāka vai mazāka, ja vieta mājoklī atļauj, – pat vairākas! Veikalos pieejamas dažādu veidu un modeļu saldētavas: vertikālās, horizontālās, tāpat arī  aukstumkastes jeb pārnēsājamās saldētavas, kas būs ērti paņemamas līdzi braucienos. 

Taču, tāpat kā jebkuras citas elektroiekārtas, arī saldētavas var iziet no ierindas.  

Par to, kādas ir tipiskākās problēmas, ar kurām var nākties saskarties, ja tev mājās ir saldētava, uzzini šajā rakstā! 

Biežāk novērojamie bojājumi

Sadzīves tehnikas speciālisti atzīst, ka visbiežāk novērotās problēmas iedalāmas divās kategorijās – saldētava saldē par daudz vai, tieši otrādi, temperatūra nav pietiekami zema

Abos gadījumos sākotnēji ir vērts pašam apskatīt saldētavu un novērtēt situāciju. Ne vienmēr nepieciešams saukt meistaru.

Ja saldētava saldē par daudz 

Šajā gadījumā saldētavas kameras sienas, plaukti un atvilktnes pārklājas ar manāmu ledus kārtu. Ideālā gadījumā No Frost saldētavās, kas pašas automātiski atsaldējas, nebūtu jānovēro pilnīgi nekāda ledus kārtas veidošanās. 

Biežākais iemesls kāpēc tā notiek – ir aizsprostojusies liekā ūdens noteces piltuve. Tā ar laiku var aizsērēt ar dažādiem netīrumiem. 

Vēl viens iemesls – saldētavā regulāri iekļūst siltais gaiss. Lai kompensētu to, ka saldētavā ir mainīga gaisa temperatūra, saldētava saldē papildus, un attiecīgi rodas ledus kārta. 

Lai atrisinātu šo problēmu, vislabākais variants būs saldētavu atsaldēt, rūpīgi iztīrīt un iedarbināt no jauna. Taču, ja pēc neilga laika konstatējat, ka problēma atkārtojas, tad tomēr nāksies zvanīt meistaram.

Ja saldētava nesaldē 

Ēdiens nav pietiekami sasalis, uz saldētavas sienām veidojas mitrums, tā tek – saldētavas temperatūra nav atbilstoša. 

Šādā gadījumā pie vainas var būt vairāki iemesli, tai skaitā arī nopietni bojājumi. Sākotnēji ir vērts pārliecināties vai temperatūra ir uzstādīta atbilstoši.

Tāpat ieteicams novērtēt vai saldētava neatrodas tiešos saules staros vai radiatoru tuvumā. Jāatceras arī, ka saldētava, tāpat kā ledusskapis, nedrīkst atrasties pie pašas sienas, lai nodrošinātu brīvu ventilāciju.

Bojātas gumijas blīves

Ar laiku saldētavām var nolietoties gumijas blīves. Tas, savukārt, rada virkni dažādu problēmu – saldētavas kamerā iekļūst siltais gaiss, kas var radīt gan ledus kārtas veidošanos uz kameras sienām, neatbilstošu temperatūru saldētavā, noplūdes riskus u.c. 

Gumijas blīves ir iespējams nomainīt, ja tās ir pavisam bojātas, taču jaunām saldētavām vēlams tās ik pa laikam kārtīgi iztīrīt un izslaucīt, lai nekrātos lieks mitums un neveidotos pelējums. 

Nopietni bojājumi var rasties arī tad, ja saldētava nav pareizi pārvietota un uzstādīta.

Ja saldētava jāmaina

Dažkārt, diemžēl, bojājumi nav vairs labojami, jārēķinās arī ar to, ka, ja saldētavas darbība ir traucēta, to noteikti pamanīsiet savos elektrības rēķinos. 

Iespējams iegādāties lietotas saldētavas, taču jāapzinās, ka lietota sadzīves tehnika vienmēr ir riskants ieguldījums. 

Saldētavas plašā piedāvājumā ir pieejamas interneta veikalā ksenukai.lv. Gan vertikālās saldētavas, gan horizontālās, tāpat arī aukstuma kastes. Lai pielāgotu saldētavu virtuves dizainam, iespējams iegādāties arī iebūvējamās saldētavas. Cenas , kā vienmēr, maciņam draudzīgas!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.