Menu
 

Jūrmala aicina uz svētkiem Ķemeru kūrorta parkā

  • Autors:  Jūrmalas valstspilsētas administrācija
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Sestdien, 22. jūlijā, jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti uz svētkiem Ķemeru kūrorta parkā, kur visas dienas garumā muzikālās noskaņās norisināsies izklaides pasākumi un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, darbosies amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš un kafejnīcas. Ķemeru apkārtni un kūrorta kultūrvēsturiskās vērtības varēs iepazīt foto orientēšanās piedzīvojumā, savukārt vakarā “Mīlestības saliņā” izskanēs koncerts. Svētku noslēgumā – balle.

Izklaide un izzinošas aktivitātes. Svētku tirdziņš. Koncerts un balle

Apmeklētāji aicināti izbaudīt Ķemeru kūrorta parka burvību svētku noskaņās.

Plkst. 12.00–19.00 parkā būs atvērts tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus un gardumus. Darbosies izbraukuma kafejnīcas.

Plkst. 13.00–19.00 ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties radošajās darbnīcās un dažādās aktivitātēs – sacensties ģimenes stafetē “Sadziedāšanās”, ātrlasīšanas un daiļlasīšanas sacensībās, klausīties Aspazijas, Raiņa un Ziedoņa dzeju, kā arī izbaudīt sajūtu celiņu  pēc Ziedoņa “Krāsaino pasaku” motīviem.

Svētku koncertā “Mīlestības saliņā”, kas izskanēs plkst. 20.00–21.30 muzicēs Štrausa stīgu kvintets un solisti Sonora Vaice, Krišjānis Norvelis, Sergejs Jēgers un Jolanta Strikaite. Savukārt plkst. 21.30–2.00 visi laipni aicināti uz svētku balli. Par vakara muzikālo daļu rūpēsies mūziķu grupa un solisti Ieva Sutugova, Ivo Grīsniņš-Grīslis un Žoržs Siksna.

Foto orientēšanās piedzīvojums

Svētku laikā Ķemeru kūrorta parkā ikvienam būs iespēja piedalīties foto orientēšanās piedzīvojumā un sacensties “SPORTident” spēlē.

Foto orientēšanās sacensībās iekļauti orientēšanās punkti Ķemeru apkārtnē un arī atjautības uzdevumi. Starts orientēšanās piedzīvojumam – no plkst. 12.30 līdz plkst. 15.30 pēc dalībnieku brīvas izvēles. “SPORTident” spēle norisināsies no plkst. 12.30 līdz plkst. 16.30. Izveidotajā kontrolpunktu labirintā dalībnieki varēs izvēlēties un veikt kādu no piecu grūtības līmeņu distancēm.

Amerikas seno auto parāde

Plkst. 15.00–18.00 Ķemeru parkā notiks seno spēkratu parāde, kas kopā pulcēs auto un moto tehnikas īpašniekus un entuziastus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Parādes pieturvietā Ķemeros interesentiem būs iespēja tuvāk aplūkot līdz 50 dažādu gadu Amerikas auto, kas uz koplietošanas ceļiem ir reti sastopami, un arī nofotografēties pie tiem.

Ķemeru ūdenstornis un ekskursijas

Svētku dienā notiks bezmaksas ekskursijas pa vēsturisko Ķemeru parku gida pavadībā – plkst.11.00 un plkst.16.00 – latviešu valodā, plkst.13.00 – angļu valodā.

Savukārt Ķemeru ūdenstornis apmeklētājiem būs atvērts ilgāk – līdz plkst.20.00. Tornī apskatāma ekspozīcija par Ķemeru apkaimes vēsturi un izcilām personībām, apmeklētājiem pieejami arī torņa skatu laukumi 12 un 42 metru augstumā. Lūdzam vērst uzmanību, ka augšējā skatu laukuma apmeklējumam jāpiesakās iepriekš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.