Menu
 

Nākamnedēļ kļūs vēsāks; novembra beigās iespējama ziema

  • Autors:  LETA
Nākamnedēļ kļūs vēsāks; novembra beigās iespējama ziema Foto: pixabay.com

Valsts svētkos ar brāzmainu ziemeļu vēju sāks ieplūst vēsāks gaiss, nākamnedēļ bieži gaidāms neliels sals, un mēneša beigās jau iespējama īsta ziema, liecina jaunākā informācija no "Global Forecast System".

Laika prognoze 18. novembrim nav mainījusies – pūtīs brāzmains ziemelis, gaisa temperatūra nepārsniegs +4..+7 grādus, saglabāsies daudz mākoņu un vietām gaidāmi nelieli nokrišņi, pārsvarā lietus.

Paredzams, ka no 20. novembra teju ik nakti gaisa temperatūra lielā valsts daļā noslīdēs nedaudz zem nulles un vairumā dienu nekļūs siltāks par -1..+4 grādiem. Nokrišņu būs maz.

Iespējams, ka mēneša pēdējās dienās Latviju sasniegs arktiskās gaisa masas. Atbilstoši pašreizējai prognozei iestāsies noturīgs sals un zemi daudzviet klās sniegs. Aukstajam gaisam plūstot pāri salīdzinoši siltajai jūrai un veidojoties gubu mākoņiem, vietām gaidāma intensīva snigšana.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.