Menu
 

Zvejniekciemā aicina uz Ostas svētkiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.visitsaulkrasti.lv Foto - www.visitsaulkrasti.lv

Jau ceturto gadu 12.–13. augustā Skultes ostā Saulkrastu novadā notiks Ostas svētki. Priecēs burāšanas sacensības, amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi un dažādu mākslinieku koncerti, būs aktivitātes bērniem, iespēja doties ekskursijā un vizināties ar jahtu, kā arī iegādāties zivju produkciju.

Īpaša loma šogad svētkos būs divu dienu sacensībām burāšanas sportā. Zvejniekciemā norisināsies Latvijas kausa posms “Optimist” laivu klasē “Zvejniekciema kauss 2023”. Divu dienu sacensības norisināsies jūrā, un tajās piedalīsies jaunie burātāji no visas Latvijas, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

Sestdien, 12.augustā no plkst.11.00 līdz 16.00 pļaviņā pie kultūras nama “Zvejniekciems” apmeklētāji varēs iegādāties dažādu zivju produkciju – tikko no tīkla, gan kūpināti pagatavotu, kā arī piepildīt grozus ar svaigāko mājražotāju produkciju un amatnieku darinājumiem.

Plkst.11.00 kultūras nama pļaviņā dienas muzikālo skatuvi atklās ar Latvijas kausa posma burāšanā “Zvejniekciema kauss 2023” sacensību atklāšanu. Plkst.12.00 par burukuģu būvi Saulkrastu novadā sarunāsies Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis un Saulkrastu velosipēdu muzeja īpašnieks un vēstures entuziasts Jāņa Sēregins. Plkst.12.30 ar jautru deju soli un muzikāliem priekšnesumiem priecēs Saulkrastu amatiermākslas kolektīvi. Savukārt plkst.14.00 skatuvi dārdinās rokgrupa “Pienvedēja piedzīvojumi”, stāsta pašvaldībā.

Neatņemama sastāvdaļa ostas svētkos ir to iepazīt no ūdens virsmas. Arī šogad Skultes jahtkluba kuplā saime piedāvās iespēju vizināties ar savām jahtām. Brauciens akvatorijā 20 minētus no plkst. 11.00 līdz 15.00 (15.00 pēdējais laiks). Pieteikties braucienam būs iespēja uz vietas rindas kārtībā. Brauciens vienai personai – 5 eiro.

Iepazīt un uzzināt vairāk par ostas darbību varēs, dodoties ekskursijās gida pavadībā ostas teritorijā – plkst.11.00 un 13.00. Pulcēšanās ekskursijām pie kultūras nama ieejas, norāda pašvaldības pārstāvji. Cilvēku skaits grupā – 20.

Visas dienas garumā zinātnes laboratorijā “Jūra zem lupas” bērniem un vecākiem būs iespēja apskatīt mikroskopisko jūras pasauli, ieraudzīt pašus sīkākos jūras iemītniekus; Latvijas Hidroekoloģijas institūta zinātnieki stāstīs, kā varam palīdzēt dabai un kas kaitē, piemēram, mikroplatsmasas piesārņojuma problēma. Kopā ar gleznotāju studiju “Ultramarīns” tiks gleznotas lielformāta ostas ainas. Radošā darbnīcā ikviens varēs uzbūvēt savu vēja pūķi. Savukārt skaisto Zvejniekciema promenādi varēs izsoļot drosmīga ponija kompānijā.

Jau otro gadu Ostas svētku tradicionālo programmu papildinās īpaša vakara programma. Klausītāji tiek aicināti uz lieliskiem muzikāliem vakariem brīnišķīgā vietā – industriālā vidē jūras krastā, Skultes ostā! 12.augustā klausītājiem būs unikāla iespēja baudīt blūza, fanka un soul ritmus atraktīvo blūzmeņu Bonijs Fīldss (Boney Fields, Amerika), Deivids Rotundo (David Rotundo, Kanāda), Emiljano Hvaress (Emiliano Juarez, Meksika) un viņu pavadošo mūziķu izpildījumā, savukārt 13.augustā skanēs pasaules kinomūzika – uz skatuves kāps Latvijā populāri mūziķi, kurus pavadīs simfoniskā orķestra trupa un pavadošā ritma grupa, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.