Jūrmalas restorānu nedēļā piedalīsies 24 restorāni
- Autors: Apriņķis.lv
Jūrmalā no 27. novembra līdz 3. decembrim norisināsies restorānu nedēļa. Tajā kūrortpilsētas 24 restorānu šefpavāri gardēžiem sagatavojuši īpašus ēdienu piedāvājumus, vairāku kārtu maltīti par trīs cenām – 25, 35 un 45 eiro, pavēstīja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.
Gardēži Jūrmalā varēs baudīt Gruzijas, Armēnijas, Francijas, Japānas, Turcijas, Itālijas un Latvijas tradicionālos ēdienus modernās interpretācijās.
Restorāni ēdienu un dzērienu pagatavošanā akcentu likuši uz vietējo produktu izmantošanu. Ēdieni gatavoti no Latvijā audzētu briežu, stirnu, strausu, liellopu, jēru gaļas, vietējām zivīm (samiem, zandartiem, akmeņplekstēm), izmantoti vietējie augļi un dārzeņi (ķirbji, āboli, smiltsērkšķi, upenes, cidonijas).
Jūrmalas restorānu nedēļas izskaņā restorānos un pilsētā varēs izjust īpašu Ziemassvētku noskaņu. Svētku gaidīšanas laikā Jūrmala iemirdzēsies svētku rotā, un 2. decembrī Majoros, Jomas ielas sākumā, tiks iedegta pilsētas galvenā Ziemassvētku egle.
Saistītie objekti
- Godinās izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus no Ādažiem, Baldones, Ķekavas un Jūrmalas
- Siguldā un Babītes pagastā degušas pirtis
- Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām, tostarp Pierīgā, būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro
- No maija atsevišķos valsts ceļu posmos, tostarp Pierīgā, palielinās maksimālo atļauto ātrumu
- Rīgā izsludina konkursu trīs Kārļa Ulmaņa gatves posmu atjaunošanai