Menu
 

Aicina pieteikties Ziemassvētku rotājumu konkursam "Uzmirdzi Ķekavas novadā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada iedzīvotāji un vietējie uzņēmumi tiek aicināti piedalīties Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā”, piesakot Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus īpašumus – dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu māju balkonus, lodžijas un logus, uzņēmumu ēku fasādes, logus un skatlogus, kā arī izpušķotas egles.

Kā informē pašvaldībā, jau vairākus gadus konkursa ietvaros Ķekavas novada aktīvie, radošie, čaklie iedzīvotāji ar saviem izrotātajiem īpašumiem ir priecējuši savus tuviniekus, kaimiņus un nejaušus garāmgājējus, kā arī tikuši vērtēti un cīnījušies par labākā titulu. Arī šogad pašvaldības pārstāvji cer gan uz pieredzējušo, gan jaunu dalībnieku atsaucību.

Var pieteikt Ziemassvētku tematikai izrotātus īpašumus, kas atrodas Ķekavas novada teritorijā un atbilst kādai no piecām vērtēšanas kategorijām: individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi; daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi; uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas; uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi; Ziemassvētku egle (h ≥ 2,7m).

Pieteikšanās līdz 2023.gada 19.decembra plkst.12.00, nosūtot pieteikumu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai to nogādājot Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā Baložos, Ķekavā vai Baldonē. Pašvaldības pārstāvji atzīmē – tikai laikus pieteiktie objekti varēs sacensties par galvenajām balvām! Nolikums un pieteikuma anketa pieejami vietnē kekava.lv.

Šogad nolikumā ieviestas dažas izmaiņas. Viens no vērtēšanas kritērijiem būs “novitāte” jeb jaunradītā vērtība, tāpēc konkursa patstāvīgie dalībnieki tiek aicināti jau laikus apdomāt, kādas jaunas idejas, kompozīcijas vai dekoratīvus elementus varētu ieviest, jo, atkārtojot iepriekšējā gada noformējumu, vērtējumā daudz punktus iegūt nevarēs.

Tāpat atbilstoši nolikumam dalībai konkursā ir iespējams izvirzīt arī sev nepiederošu īpašumu, piemēram, skaisti izrotātu kaimiņmāju. Tādā gadījumā pašvaldības speciālisti sazināsies ar pieteiktā objekta īpašnieku un piedāvās kļūt par konkursa dalībnieku.

Dalībnieki ir aicināti iesniegt vienu fotogrāfiju ar izrotāto objektu, kura tiks izmantota nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” interneta balsojumam. Fotogrāfijas var sūtīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norāda pašvaldībā.

Savukārt kategorijas “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas” dalībnieki tiek lūgti iesniegt rotātā loga/lodžijas atrašanās shēmu vai cita veida grafisku materiālu, kas ļautu vērtēšanas komisijai nekļūdīgi noteikt pieteikto objektu un nesajaukt ar citiem ēkā izrotātiem balkoniem vai lodžijām.

Janvāra sākumā pieteiktos objektus apskatīs un novērtēs konkursa vērtēšanas komisija diennakts gaišajā vai tumšajā laikā atkarībā no pieteikumā norādītā rotājumu eksponēšanai paredzētā diennakts laika. Pieteiktos objektus vērtēs tādā apmērā, kādā tie ir redzami no publiskās ārtelpas, atgādina pašvaldībā.

Pēc rezultātu apkopošanas konkursa uzvarētāju saraksts tiks publicēts Pašvaldības informācijas kanālos, kā arī par to informēs uzvarētājus personīgi. Kopējais balvu fonds ir 2030 eiro. Naudas balvas saņems trīs labākie dalībnieki katrā vērtēšanas kategorijā un papildu nomināciju uzvarētāji, savukārt “Iedzīvotāju simpātija” iegūs pārsteiguma balvu. Ikviens konkursa dalībnieks pateicībā par svētku noskaņas radīšanu novadā saņems nelielu dāvaniņu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.