Menu
 

"Latvijas pasts" aicina mazos Latvijas iedzīvotājus laikus nosūtīt vēstules Ziemassvētku vecītim

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Ziemassvētku gaidīšanas laikā VAS "Latvijas pasts" aicina mazos Latvijas iedzīvotājus pasteigties nosūtīt vēstules Ziemassvētku vecītim, lai tās galamērķī nonāktu līdz svētkiem. Latvijas Ziemassvētku vecīša birojs atrodas Dienvidkurzemes novada Vērgales pagasta Ziemupē, savukārt Santa Klauss dzīvo Somijā, informē "Latvijas pasta" pārstāvji.

Lai vēstule sasniegtu adresātu, bērnu vecākiem jāpārliecinās, ka uz vēstules norādīta precīza saņēmēja un sūtītāja adrese, kā arī uzlīmēta atbilstošas nominālvērtības pastmarka. "Latvijas pasts" atgādina, ka pēdējais sūtījumu piegādes datums Latvijā pirms Ziemassvētkiem ir 2023.gada 22.decembrī, bet pirms gadumijas - 29.decembrī.

Latvijas Ziemassvētku vecītis dzīvo Ziemupē, Dienvidkurzemes novadā, - ar Latvijas Pasta starpniecību Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē tiek nogādātas visas viņam adresētās vēstules. Ja uz vēstules kā saņēmējs ir norādīts Santa Klauss, atbilstoši noformēts un apmaksāts sūtījums sasniedz vecīti Somijā.

Ziemassvētku vecīša adrese: Ziemassvētku vecītis Rūķupē, Ziemupes pasts, Vērgales pagasts, Dienvidkurzemes novads, Latvija, LV-3463. Santa Klausa adrese: Santa Claus, Tähtikuja 1, 96930, Rovaniemi, Finland.

Vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību 1,65 eiro, bet Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību 1,91 eiro. Vēstuļu nosūtīšanai iespējams izmantot arī šī gada īpaši veidotās Ziemassvētku sērijas pastmarkas, kuras gleznojis mākslinieks Ludis Danilāns.

Lai sūtījumi Latvijas adresātiem tiktu piegādāti pirms Ziemassvētkiem, tiem "Latvijas pastā" jābūt saņemtiem, vēlākais, 15.decembrī, tāpēc uzņēmuma pārstāvji aicina to sūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.