Menu
 

Aizvadītais mēnesis Latvijā bijis ceturtais nokrišņiem bagātākais decembris novērojumu vēsturē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2023.gada pēdējā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -1,1 grāds, kas atbilst decembra normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 145% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Decembra augstākā temperatūra bija +8,6 grādi 19.decembrī Rīgā un Zemgalē, savukārt zemākā gaisa temperatūra bija -15,7 grādi 9.decembrī Alūksnē. Mēneša vidū tika pārspēti divi siltuma rekordi.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā decembrī bija 77,8 milimetri jeb 145% no normas. Pagājušais mēnesis bija ceturtais mitrākais decembris novērojumu vēsturē, atpaliekot no 1999., 2010. un 2011.gada decembra.

Visvairāk nokrišņu - 154 milimetri - pērna gada noslēdzošajā mēnesī bija Rucavā, bet vismazāk sniga un lija Bauskā un Staļģenē, kur reģistrēti 35 milimetri nokrišņu.

Decembra pirmajā pusē valdīja sals, sniega biezums daudzviet Vidzemē un Latgalē sasniedza 25-30 centimetrus. Mēneša vidū sniegs strauji kusa, upēs sākās pali, daudzviet applūda zemākās vietas. Mēneša beigās daudzviet no jauna izveidojās neliela sniega sega, vietām stipri lija un turpināja applūst upju palienes.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums decembrī bija 92% - no 89% Kolkā, Liepājā un Ventspilī līdz 95% Alūksnē.

Stiprākās vēja brāzmas - 21,5 metri sekundē - tika novērotas 28.decembrī Liepājā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.