Menu
 

Gar Garezeriem aizvadīts pirmais pārgājiens ar finanšu pratības ievirzi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Karīna Voitova Foto - Karīna Voitova

Latvijā aizvadītajos gados strauji pieaugusi interese par organizētiem pārgājieniem, un šī gada tendences liecina, ka aktīvākie vēlas piedzīvot pārgājienā kaut ko vairāk par noteiktas distances pieveikšanu – tas mudinājis uzņēmēju Gustavu Gotautu un treneri Olafu Štrodahu organizēt Latvijā pirmo pārgājienu ar finanšu pratības ievirzi “Daudz naudas”. Vairāk nekā 20 dalībnieki gar Garezeriem dabas parkā “Piejūra”, Ādažu novadā, nogāja 10 kilometru distanci, izpildīja dažādus uzdevumus, guva iedvesmu un pēc aktīvā pārgājiena ir apņēmības pilni pelnīt vairāk, informē pasākuma rīkotāji.

“Mūsu organizētais pārgājiens ar ievirzi “Daudz naudas” uzrunājis cilvēkus, kuri vēlas ne tikai baudīt dabu, meklē piedzīvojumu, bet arī gatavi mainīties un pārvarēt finansiālus šķēršļus, sāktu apzināties, kā sākt pelnīt vairāk. Lielisks veids, lai iepazītu līdzīgi domājošus ceļabiedrus, pa ceļam apmainītos ar biznesa vai citu dzīvē aktuālu pieredzi, pārdomātu, kas līdz šim ir vai nav izdevies, pieņemtu jaunus izaicinājumus. Ekonomiski aktīvajai sabiedrības daļai materiālā labklājība ir būtiska, un es labprāt dalos savā pieredzē par to, cik svarīga ir attieksme par ienākumu palielināšanos – lai nauda nāktu daudz un viegli! Mani vērojumi liecina, ka daudziem galvā iedomāts noteikts limits, cik lieli varētu būtu viņu mēneša, gada ienākumi, bet praksē esmu pārliecinājies, ka līdz ar domāšanas maiņu – atļaujot sev gūt vairāk naudas, šī barjera zūd. Būšana kustībā, vairo katra iekšējo enerģiju – tāpat iespējams vairot naudas enerģiju,” pārliecināts uzņēmējs Gustavs Gotauts.

“Āra treniņu” pārgājienu vadītājs Olafs Štrodahs vadīja pārgājiena aktīvo daļu, lai tā dalībnieki ik pēc noteikta noietā ceļa posma pavingrotu, iesaistītos aktīvos uzdevumos, līdz dienas beigām cits ar citu būtu iepazinušies: “Redzu, ka aizvien vairāk cilvēki ir ar mieru savu brīvdienu pavadīt aktīvi, viņi trenējas, dodas dabā – pārgājienā ar mērķi uzzināt kaut ko jaunu un darba nedēļu uzsākt atkal enerģijas pilni! Lai arī “Piejūras parks” ir daudzu dabas mīļotāju un tūristu iecienīts maršruts, mūsu pārgājiena dalībniekiem Garezeru, jūras krasta apmeklējums pirms pavasara un pilnīga atkušņa bija patīkams pārsteigums. Šajā pārgājienā pārliecinājos, ka 10 kilometru distance ir pieveicama jebkuram interesentam, ja pārgājiena intensitāte nav augsta, ik pēc laika ir iespēja nedaudz atpūsties.”

Trīs veidi, kā sagatavoties un justies labi pārgājienā ar uzdevumu

Ģērbties kā sīpoliņam

Pārgājienā svarīgi, lai būtu ērti apavi, laikapstākļiem atbilstošs un brīvām kustībām piemērots apģērbs, no kura daļu vajadzības gadījumā ērti novilkt un atkal uzvilkt. Ja pārgājiena grūtības pakāpe ir viegla vai vidēji grūta, pārgājienā vari vilkt ikdienas āra apģērbu, pievēršoties šai nodarbei regulārāk, vērts izvēlēties aktīvajai atpūtai paredzētu apģērbu un apavus, atzīmē organizatori.

Līdzi uzkodas un silta zupa no organizatoriem

Līdzi ņem dzeramo ūdeni, aukstajā laikā noteikti noderēs arī tēja vai kafija, vieglas uzkodas. Vienlaikus somai nevajadzētu būt pārāk smagai, īpaši, ja iecerēts tikai dienu garš pārgājiens. Organizēto pārgājienu priekšrocība ir, ka organizatori visbiežāk parūpējas par kopīgu ēdienreizi, piemēram, siltu zupu.

Iesaisties aktīvi!

Pārdomām bagātu gājienu vari īstenot arī vienatnē, bet, esot kopā ar līdzīgi domājošajiem, izmanto iespēju iepazīties, apmainīties kontaktiem. Pārgājieni ar ievirzi tiek organizēti ar mērķi apvienot līdzīgi domājošos, lai palīdzētu cilvēkiem dažādā veidā augt, tādēļ svarīgi būt atvērtam, ieklausīties stāstītajā un ar pilnu atdevi veikt iespējami visus uzdevumus, norāda organizatori.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.