Menu
 

Lieldienu paradumi šogad: gatavos paši, ēdīs vairāk olu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lieldienas ir gaidītākie pavasara svētki, lai sanāktu kopā ar saviem tuvajiem un baudītu silto laiku un gardas maltītes. Kā liecina "Maxima Latvija" veiktās aptaujas dati, vairākums jeb 90% respondentu šogad svinēs ģimenes un draugu lokā un mielastam tērēs vidēji 40-50 eiro. Aptaujas rezultāti uzrādīja, ka šogad respondenti ir apņēmušies ēst vairāk olu.

Aptaujas dati parāda, ka respondenti svētku mielastu nevar iedomāties bez olām (97%), svaigiem augļiem un dārzeņiem (61%), maizes un konditorejas izstrādājumiem (60%), kā arī šokolādes un citiem saldumiem (34%). Tāpat kā iepriekšējos gados, respondenti labprāt izvēlas šos produktus iepirkt klātienē lielveikalā (93%), nevis internetveikalā (3%).

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, vairums iedzīvotāju svētku galdam paredzēto ēdienu gatavos pilnībā paši (61%), kas ir uz pusi vairāk nekā citus gadus. Mazāk respondentu sekos aktuālajām garšu un uztura tendencēm (86%), bet svētku galdu klās, vadoties pēc savas gaumes un vēlmēm. Daļa respondentu seko līdzi veselīgam uzturam un galdā cels desertus ar zemu cukura sastāvu (11%).

Šogad ir palielinājies iedzīvotāju plānotais apēsto olu skaits, to skaitā 22% iedzīvotāju plāno notiesāt pat 5-6 olas. Vairums respondentu Lieldienās apēdīs 3-4 olas (47%), un tās tiks krāsotas sīpolu mizās (90%), karkādes tējā (30%), ar speciālām krāsām, ko var iegādāties veikalā (27%) un sarkanajos kāpostos (23%). Lai gan olu krāsošana ir viena no pieprasītākajām Lieldienu aktivitātēm (94%), šogad neizpaliks arī olu kaujas (57%), olu slēpšana un meklēšana (40%) un olu ripināšana (26%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.