Menu
 

Siguldā maija sākumā notiks 20.Latvijas Stādu parāde

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

4.un 5.maijā Siguldas Svētku laukumā notiks 20.Latvijas Stādu parāde, informēja Latvijas Stādu parādes projekta vadītāja Sabīna Alta.

Pasākumā piedalīsies stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos. Latvijas Stādu parādē piedalīsies ap 300 dalībnieku, kuru vidū būs stādu audzētāji no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat piedalīsies arī Latvijas amatnieki un vietējie pārtikas ražotāji, dārza preču un tehnikas ražotāju pārstāvji.

5.maijā plkst.11 Latvijas Stādu parādi apmeklēs zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS), lai atklātu labdarībai veltīto reto augu izsoli.

Jubilejas Stādu parādi abas pasākuma dienas krāšņos purva taka, kas izveidota sadarbībā arī Latvijas Nacionālo kūdras biedrību, tajā būs izzinoši stāsti par kūdras veidošanos, izmantošanu un pēcizmantošanu, kā arī spēles un atrakcijas mazajiem un lielajiem Stādu parādes apmeklētājiem, sadarbībā ar Rīgas Zooloģisko dārzu.

Tāpat apmeklētājus un dalībniekus priecēs trīs izstādes. Pirmā "Latvijas dārznieka profils", kurā varēs uzzināt, kāds ir Latvijas dārznieks, kādas ir Latvijas tipiskās stādu audzētavas, salīdzinājumā ar citām valstīm. Otra būs fotoizstāde, kas veltīta pasākuma 20.gadadienai, kurā organizatori aicina iesaistīties un atsaukties izstādes apmeklētājus, iesūtot fotogrāfijas no Latvijas Stādu parādēm, ar norādi, kura tā pēc kārtas bijusi. Organizatori fotogrāfiju sūtītājiem sola sarūpēt skaistas un garšīgas balvas. Trešā izstāde būs veltīta kūdras tēmai, kurā rādīs pirmos rezultātus kūdras substrātiem ar dažādiem piejaukumiem, piemēram, kokšķiedru, salmiem un niedrēm.

Šogad plānota arī dalībnieku apbalvošana - par aktīvāko un atraktīvāko Stādu parādes reklamēšanu soctīklos, kā arī skaistāk un atbilstošāk jubilejai noformētajiem stendiem. Viena no balvām būs Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura un maģistra studiju programmas absolventes Kristīnes Kutepovas skaistā Stādu parādes glezna, kas tapusi iespaidojoties no pagājušā gada pasākuma, kur māksliniece piedalījās ar savu izstādi "Mazdārziņi".

Pasākumā ieeja un stāvvietas ir bez maksas, kā arī darbosies izstādes palīgi, palīdzot nogādāt stādus uz stādu garderobi un no tās uz apmeklētāju automašīnām.

20.Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums "Stādu un kūdras inovāciju fonds" sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.