Menu
 

Pierīga bagāta ar slidotavām Apriņķis.lv

  • Autors:  Agita Latkovska
Publiskā slidotava Vangažos. Publiskā slidotava Vangažos. Foto: Mārtiņš Pozņaks; no Mārupes novada pašvaldības arhīva; no Olaines novada pašvaldības arhīva

Šoziem laikapstākļi ir labvēlīgi ziemas prieku baudītājiem – var slēpot, šļūkt no kalniņa, slidot. "Rīgas Apriņķa Avīze" devās lūkot, kuros Pierīgas novados iedzīvotāji var baudīt slidošanu īstā āra slidotavā ar dabīgo ledu.

Bezmaksas ziemas prieki

Bijām pārsteigti, kad noskaidrojām – iedzīvotāju priekam un aktivitāšu nodrošināšanai slidotavas ierīkotas teju visos Pierīgas novados. Tikai Sējas novadā slidotavas nav.

Ar pašvaldības Sporta aģentūras atbalstu darbi pie slidotavas izveides uzsākti Ķekavas centrā. Pašvaldības pārstāve Vineta Vītoliņa atklāj, ka slidotava būs pieejama bez maksas. "Apmeklētāji var ierasties ar savām slidām, bet, ja pašiem sava inventāra nav, doties uz Ķekavas Sporta klubu un slidas paņemt nomā," saka domes pārstāve.

Biedrība "Mālpils Sporta klubs" ar novada domes atbalstu izveidojusi un uztur slidotavu Mālpilī. "Slidotavu treniņiem izmanto gan skolēni hokejisti, gan dažādu vecumu iedzīvotāji vienkārši slidošanai," pastāsta domes pārstāve Iveta Krieviņa. "Slidotava visvairāk tiek apmeklēta pēcpusdienās." Mālpiliešiem slidot jānāk ar savu inventāru, jo slidu nomas šeit nav.

Publiskā slidotava pieejama arī Carnikavā – sporta kompleksā blakus Carnikavas pamatskolai. Slidotavu uztur pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss". Slidu noma gan nav pieejama, informē novada domes pārstāve Agnese Ģērmane

Pašvaldības uzturēta bezmaksas slidotava ir arī Salaspilī, pie Salaspils Sporta nama. Novada domes pārstāve gan Ginta Zēberga atgādina, ka slidotājiem jānāk ar savām slidām, jo inventāra nomas šajā slidotavā nav.

Krimuldas novadā nodibināta iedzīvotāju biedrība "Raganas sports", kas pēc savas iniciatīvas uzlējusi ledu skolas tenisa laukumā. Šī slidotava Krimuldas novada iedzīvotājiem ir pieejama bez maksas, taču slidu noma šeit netiek praktizēta, informē novada pārstāve Ināra Miškina.

Ropažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inga Koleča stāsta, ka mainīgo laikapstākļu dēļ publiski pieejamu slidotavu ierīkošana Ropažu novadā aizkavējusies. "Gaidot stabilāku salu un atbilstošus laika apstākļus, esam gatavības režīmā veidot publiski pieejamu slidotavu pie Ropažu vidusskolas, kā arī Zaķumuižas stadionā. Pie Ropažu vidusskolas slidotavu veido Ropažu Sporta centrs, tātad pašvaldība, Zaķumuižā – Zaķumuižas pamatskola, kas ir pašvaldības izglītības iestāde. Slidotavas tradicionāli ir bez maksas. Slidu noma nav pieejama, skolēniem ir iespēja izmantot skolu rīcībā esošo sporta inventāru."


Olaines novada pašvaldības ierīkotā slidotava allaž pilna gan lieliem, gan maziem slidotājiem.

Rīko hokeja turnīrus

Olainē ar pašvaldības atbalstu izveidota publiskā slidotava Kūdras ielā 5. Tā darbojas arī vasaras sezonā. Pašvaldības pārstāve Nataļja Tropkina teic, ka slidošanas nodarbībām to izmanto arī novada skolas, šeit nodarbības rīko daiļslidošanas pulciņš, kā arī notiek hokeja treniņi bērniem un pieaugušajiem. Ziemā Olaines slidotavā norisinās amatieru hokeja turnīrs "Olaines Sporta centra kauss", kas pulcē hokeja spēles entuziastus, lai aizvadītu trīs aizraujošus mēnešus, cīnoties par ceļojošo hokeja kausu. Savukārt vasaras mēnešos slidotavā tiek ieklāts multifunkcionāls segums un var nodarboties ar basketbolu, inline hokeju, skrituļošanu, florbolu. Vasaras sezonā šeit norisinās Latvijas čempionāts inline hokejā.

Slidotavu bez maksas var izmantot daudzbērnu ģimenes, bērni invalīdi ar pavadoni un bērni līdz septiņu gadu vecumam. Īpašas atlaides ir pensionāriem un maznodrošinātajām ģimenēm. Darbojas slidu noma – 0,70 eiro stundā. Maziem bērniem tiek iznomātas arī ķiveres. Detalizētāka informācija un ledus noslodzes grafiks ir pieejams tīmekļvietnē www.olainessports.lv.

Blakus Saulkrastu vidusskolai atrodas publiskā slidotava, ko uztur pašvaldība. Saulkrastu novada domes pārstāve Marika Grasmane stāsta, ka plānots sastādīt grafiku, atvēlot konkrētus laikus gan slidotājiem, gan hokejistiem. Slidotava pieejama bez maksas. Slidu nomas nav.

"Pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, Inčukalna novada lielajiem un mazajiem ziemas sporta veidu piekritējiem ir iespēja baudītu slidošanas vai hokeja spēlēs burvību," saka domes pārstāvis Mārtiņš Pozņaks. Par slidošanas prieka nodrošināšanu saviem iedzīvotājiem rūpējas Inčukalna novada dome. "Pašvaldība ir ierīkojusi trīs bezmaksas slidotavas – Inčukalnā, Vangažu pilsētā un Gaujas ciematā," informē M. Pozņaks. Ledus laukumu uzturēšanā – sniega tīrīšanā un ledus kopšanas darbos – iesaistās arī aktīvie iedzīvotāji, hokeja entuziasti, bērnu un jauniešu attīstības centra "Gauja" pārstāvji.

Sava slidotava ir arī Babītes novada iedzīvotājiem. Novada pašvaldības pārstāve Ilze Aizsila teic, ka, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, Babītes novadā deklarētie novadnieki, uzrādot Babītes Sporta kompleksa atlaižu karti, noteiktā laika periodā slidotavu var izmantot bez maksas. Pieejama slidu noma. "2018. gadā tās bija 23 reizes gadā, 2019. gada budžetā plānotas 18 reizes gada ietvaros (līgumu ar halli plānots noslēgt 2019. gada februārī). Pārējā laikā gan novada iedzīvotāji, gan citi apmeklētāji var apmeklēt halles piedāvāto masu slidotavu par samaksu atbilstoši cenrādim un saskaņā ar ledus noslodzes grafiku," informē I. Aizsila. Plašāka informācija pieejama "Inbox" ledus halles mājaslapā.


Slidotājus gaida Mārupes novada pašvaldībai piederošais sporta laukums Gerberu ielā 1.

Vairākas slidotavas vienā novadā

Garkalnes novadā ir pieejamas divas bezmaksas slidotavas – Garkalnē un Upesciemā. Domes pārstāvis Mārcis Bauze-Krastiņš teic, ka slidotavas sagatavotas ar Garkalnes novada pašvaldības atbalstu; slidu noma nav pieejama.

Plašas iespējas slidot ir Mārupes novadā. Tur iekārtotas vairākas slidotavas. Novada domes pārstāve Ilze Žunde informē, ka slidot gribētājus gaida Mārupes pašvaldībai piederošais sporta laukums Gerberu ielā 1. Laukums pieejams bez maksas katru dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00; slidotājiem jānāk ar savu inventāru. Arī biedrība "Mārupes BMX klubs" piedāvā iespēju novadniekiem slidot un pielikt roku slidotavas tapšanā. Laukums apmeklētājiem pieejams bez maksas. Adrese: Tīraines dārzi 6, Mārupe.

Savukārt Tīrainē, Aplociņu ielas galā, pašvaldības projekta "Mārupe – mūsu mājas" ietvaros iedzīvotāji izveidojuši un labiekārtojuši komfortablu un drošu aktīvās atpūtas un sporta laukumu, kur gada siltajos mēnešos var spēlēt pludmales volejbolu, bet sala laikā – hokeju. Laukums apmeklētājiem pieejams bez maksas. Inventāra nomas nav.

Bezmaksas laukumiņš slidotājiem tiek gatavots arī aktīvās atpūtas vietā "JIP Mārupīte" (Mārupes novada "Ežiņi"). Nepieciešams savs inventārs. Slidot var arī Mārupes Ledus hallē Kantora ielā 128, kur slidošana notiek telpās.

14. janvārī Ādažu novada domes Sporta daļa uzsāka bezmaksas slidotavas ierīkošanu Ādažu stadionā. Tie ir divi atsevišķi laukumi futbollaukuma galos, informē Ādažu novada domes pārstāve Laima Jātniece. Informāciju par slidošanas iespējām šajā slidotavā meklējiet pašvaldības tīmekļvietnē, kā arī sekojiet līdzi laika ziņām. Savukārt privātais uzņēmējs "Burusports Ādaži" nupat ir izveidojis slidotavu pie Vējupes, līdzās pludmalei. Te var slidot gan ar savām, gan "Burusporta" nomas slidām.


Biedrība "Mārupes BMX klubs" piedāvā iespēju slidot un pašiem arī piedalīties slidotavas tapšanā.

Iedzīvotājiem patīk gan slidot, gan slēpot

"Rīgas Apriņķa Avīze" sazinājās ar uzņēmuma "Burusports" mārketinga vadītāju Austru Ogu, kura pastāstīja, ka izveidotās slidotavas ledu pabojājis atkusnis, taču "Burusporta" pārstāvji nenokar degunu – centīgi strādā pie ledus seguma atjaunošanas. Apmeklētāju skaits šajā slidotavā esot ļoti mainīgs – atkarībā no laikapstākļiem. "Spriežot pēc laika prognozes, izskatās, ka slidošanas sezona turpmākajās dienās uzņems apgriezienus," optimistiski noskaņota ir Austra Oga un piebilst, ka 20 x 10 metrus lielā dabīgā ledus slidotava ir ļoti apmeklēta arī tādēļ, ka tai blakus atrodas kafejnīca "KonTiki". "Kamēr vecāki kafejnīcā bauda siltus dzērienus un ēdienus, tikmēr bērni var baudīt slidošanas prieku," teic "Burusporta" pārstāve. "Šobrīd kaļam arī plānus, kā uz Vējupes izveidot vēl lielāku un plašāku slidotavu, lai varētu iepriecināt vēl vairāk slidot gribētāju."

"Rīgas Apriņķa Avīze" arī painteresējās, kā šoziem veicas ar ziemas sporta inventāra tirdzniecību "Burusporta" veikalā, kas atrodas Rīgā. A. Oga teic, ka slidas uzņēmuma veikalā netiek tirgotas: "Esam specializējušies kalnu slēpju, slēpju zābaku, ziemas apģērba, inventāra somu un mugursomu tirdzniecībā. Šosezon vispirktākais produkts ir kalnu slēpes. Latvieši arvien vairāk iemīl šo brīvā laika pavadīšanas aktivitāti," teic "Burusporta" pārstāve.

Plašu arsenālu ziemas prieku baudītājiem piedāvā arī sporta un atpūtas preču veikals "Okej" Siguldā. Veikala konsultants Vilnis stāsta, ka ziemas sporta veidu inventāra piedāvājumā ir gan dažādu populāru zīmolu slēpes, tostarp distanču slēpes, gan ziemas apģērbs aktīvai atpūtai, gan arī slidas (to sortiments aplūkojams veikala tīmekļvietnē www.okej.lv). Slidu cenas esot dažādas – sākot no 13,95 eiro pašiem mazākajiem slidotājiem līdz pat 79,95 eiro par "Bauer" hokeja slidām. "Pie mums visas slidas ir uzasinātas, gatavas tūlītējai lietošanai, ko nespecializēti veikali bieži vien nenodrošina," informē veikala «Okej» konsultants. "Piedāvājam arī slidu asināšanu – 5 eiro par jaunām slidām, 3,5 eiro reiz jau asinātām slidām."

Slidotava ar gaismām un mūziku

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Siguldas Sporta serviss" un brīvprātīgajiem novadniekiem izveidojusi slidotavu uz 250 metrus garā skrejceļa stadionā pie Siguldas Sporta centra, informē pašvaldības pārstāve Ilze Svarena. Slidotava, kas atvērta jau kopš 9. janvāra, aprīkota ar apskaņošanas sistēmu un ir apgaismota. Stadionā vidū plānots izveidot arī atsevišķu hokeja laukumu. Būs pieejama slidu noma. Slidotavas darba laiks – no plkst. 12.00 līdz 22.00, lai nakts un rīta stundās varētu veikt slidotavas atjaunošanas un uzturēšanas darbus.

Apgaismota publiskā slidotava ierīkota arī Baldones Sporta kompleksa teritorijā Iecavas ielā 2, informē Baldones novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone. Slidotavu uztur Baldones Sporta komplekss. Slidot var bez maksas, slidu noma nav pieejama.

Stopiņu novada domes pārstāve Inese Skrastiņa informē, ka katru ziemu pašvaldība izveido divas publiskās slidotavas – Ulbrokā un Upeslejās. Abos ciemos tiek liets ledus uz sporta laukuma ar cieto segumu un bortiem. Slidotavas ir apgaismotas un pieejamas bez maksas; slidu nomas nav. Šo slidotavu sagatavošanas darbi ir atkarīgi no laikapstākļiem.

Plašas slidošanas iespējas ir arī Jūrmalā, kur pašvaldība uztur trīs publiskās slidotavas, ziņo domes pārstāve Elita Cepurīte. Slidot var ledus hallē Majoru sporta laukumā, kur tiek rīkoti arī hokeja čempionāti. Slidotava ir par maksu; pieejama slidu noma. Savukārt gada nogalē atklāta jauna, apgaismota un apskaņota bezmaksas slidotava Kauguros. Inventāra noma ar "Jūrmalas iedzīvotāja karti" un Jūrmalas skolēna apliecību šeit ir bez maksas. Dabīgā ledus laukums slidošanai, kur var spēlēt arī hokeju, izveidots arī Kauguros, daudzdzīvokļu namu pagalmā Engures ielā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.