Menu
 

Pūču naktī Ķemeros varēs izzināt putnu paradumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aicinot iepazīt noslēpumainos nakts putnus – pūces, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) dabas izglītības centrs “Meža māja” sestdien, 9. martā, ielūdz uz Pūču nakti Ķemeru Nacionālajā parkā. Tās laikā ikviens varēs izzināt pūču paradumus, iemācīties tumsas apstākļos atpazīt to balsis, kā arī uzzināt aktuālākos pūču pētījumu rezultātus Latvijā. 

“Pūču nakts Ķemeru Nacionālajā parkā ir viens no apmeklētāju iemīļotākajiem pasākumiem, kas uz “Meža māju” ik gadu atvilina pulka interesentu. Tā kā patlaban dabas skaitīšanas procesā pūcēm top aizsardzības plāns, šogad interesentiem ir unikāla iespēja noklausīties plāna izstrādātāja Andra Avotiņa lekciju un uzzināt aktuālāko informāciju par Latvijas pūcēm – kā pūces Latvijā tiek pētītas, vai tās var saskaitīt un visbeidzot – vai Latvijā tās var justies drošībā,” uz pasākumu aicina dabas izglītības centra “Meža māja” vadītāja Agnese Balandiņa.

Pasākums notiks no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.30,  un dalība tajā ir bez maksas. Visiem apmeklētājiem, kuri ir pūču uzvārda brāļi un māsas – īpašas Ķemeru Nacionālā parka dāvanas. Būs padomāts arī par gados jaunākiem apmeklētājiem. Viņus gaidīs dažādas radošās darbnīcas un spēles par pūcēm. Visi interesenti nostiprināt savas zināšanas par pūču balsīm varēs arī tumsas šovā. Savukārt pasākuma noslēgumā līdz ar tumsas iestāšanos notiks neliela pastaiga dabā, kuras laikā speciālisti pastāstīs un parādīs, kas jāievēro, lai tumsā šos noslēpumainos putnus saklausītu.

Pūces ir unikāli un pārsteidzoši putni, pauž pasākuma rīkotāji. Tām piemīt daudzas apbrīnojamas īpašības, un tās ir ļoti savdabīgas savā uzvedībā. Ne vienu vien varētu pārsteigt, piemēram, fakts, ka pūces spēj pagriezt galvu par 170 grādiem, tās apēd līdz pat 1000 pelīšu gadā, savu guvumu norijot veselu. Pūču ēdienkarti veido arī zaķi, eži, žurkas, mazāki putni un citi dzīvnieki. Turklāt to balsis ir ļoti daudzveidīgas un ne tuvu neaprobežojas ar visiem labi zināmo ūjināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.