Menu
 

Ropažu novadā norisinās "ZZ čempionāta" fināls, pulcējot gandrīz 15 000 skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 23.līdz 25. maijam sporta kompleksā “333” Ropažu novadā norisinās “ZZ čempionāta” (ZZČ) fināls, pulcējot gandrīz 15 000 skolēnu no 540 klasēm jeb 180 komandām katrā klašu grupā no visas Latvijas. Skolēni piedalīsies ZZČ stafetēs un Brīvajās aktivitātēs, lai sacenstos par “Grand Prix” – ceļojumu uz Budapeštu un citām balvām.

Fināls katrai klašu grupai paredzēts noteiktā dienā: 5.–6. klašu grupai 23. maijā, 7.– 9. klašu grupai 24. maijā, 10.–12. klašu grupai 25. maijā. Skolēniem būs iespēja piedalīties astoņās galvenajās stafetēs, tostarp “Zelta Zivtiņas” akvaparkā pārvarēt slidenu un slapju ūdens ceļu, griezt zinātnes centra “AHHAA” lielriteni vai atsvaidzināt fizikas zināšanas, ceļot SEB uzvaras karogu. Šķēršļus pārvarēt mācīs “Tele2” iedvesmojošā zona “Vēl augstāk ar “Tele2””, “Sadales tīkla” stafetē izcelsies vislabākās atmiņas īpašnieki, tiks pārbaudīts arī kopējais komandas spēks, skolēnu rūpes par dabu un komandas prasme tikt galā ar uzdevumu, kamēr viņu kapteinis vizinās kartingā.

Savukārt Brīvo aktivitāšu zonā iespēju pārbaudīt zināšanas un intuīciju par veselības, drošības un attiecību jautājumiem nodrošinās “Papardes zieds”, debašu cienītājus priecēs kritiskās domāšanas spēle “Populists”, FIZMIX telts aicinās ar aizraujošiem fizikas eksperimentiem, un vilinās daudzas citas ZZČ partneru sarūpētas aktivitātes, kuru laikā skolēni varēs novērtēt savu erudīciju un atjautību, kā arī radošās spējas. Norisināsies arī jauniešu vidū tik populārais kendamas čempionāts, varēs arī skeitot un miksēt mūziku.

Tā kā šogad ZZČ galvenā tēma ir līderība, tad Skolotāju zonā ir paredzētas līderības lekcijas, kuras šogad lasīs Raivo Rosts (“Tele2”) un Kārlis Danēvičs (SEB). Skolotāju zonā tiks apskatītas arī citas svarīgas tēmas, piemēram, apzināta mobilo tehnoloģiju lietošana, kas vērsta uz jēgpilnu interneta izmantošanu un atteikšanos no moderno tehnoloģiju pārmērīgas lietošanas.

Notiks arī Aijas Bites-Ozeres (“Tele2”) lekcija par pirmo profesionālo pieredzi un praksi kā jēgpilnu darbu, lai iegūtu reālas profesionālas iemaņas. Savukārt “Elektrum” Energoefektivitātes centrs aicinās uz paneļdiskusiju “Energoefektivitāte mums apkārt”, lai stāstītu par to, kā dzīvot efektīvi un videi draudzīgi. Valsts policija aktualizēs tik svarīgu tēmu kā drošība mācību iestādē, bet izglītības uzņēmums “Lielvārds” stāstīs par apzinātu mācīšanos un skolotāja profesijas milzīgo ietekmi. Organizācija “Papardes zieds” runās par bērnu un pusaudžu seksualitāti, bet nūjošanas priekus iepazīt aicinās Latvijas Tautas sporta asociācija.

Katru dienu dalībniekus iepriecinās arī mūziķi – 23. maijā uzstāsies grupa “Bermudu Divstūris”, 24. maijā – Ansis Egle, bet 25. maijā – Ozols. Pasākumu vadīs Ketija Šēnberga kopā ar Zī un Zē. Pasākuma muzikālo noformējumu nodrošinās DJ Magnuss Eriņš.

“Grand Prix” ieguvēji visās klašu grupās varēs doties ceļojumā uz teiksmaino Budapeštu, apmeklēt Drakulas pili un interaktīvo zinātnes centru “Brīnumu pils”. Īpašu iepriecinājumu pirmo vietu ieguvējiem sagādājis aktīvā tūrisma centrs “Eži”: 10.–12. klases izbaudīs lielisku atpūtu Vaidavas ezera krastos ar SUP dēļiem, burgeru cepšanu un brīvdabas kino, bet  5.–6. un 7.–9. klašu grupu laureātus gaidīs divu dienu brīvdabas piedzīvojums – iespēja piedalīties aizraujošā atrakcijā Cēsu pilī, gatavot burgerus un Vaidavas ezerā doties ar SUP dēļiem. Pirmo vietu ieguvēji 10.–12. klašu grupā saņems arī stilīgās “Rains” unisex mugursomas.  

Savukārt Brīvo aktivitāšu izcilnieki varēs apmeklēt zinātnes centru “AHHAA” Igaunijā, savā īpašumā iegūt noderīgas lietas vasaras atpūtai, piedaloties AS “Sadales tīkls” stafetē, saņemt veselīgus našķus no programmas “Piens un augļi skolai”, mieloties ar Ropažu novada sarūpētām gardām picām un kliņģeriem un izbaudīt citus pārsteigumus.

“ZZ čempionāts” ir lielākās sporta un prāta spēles skolēniem ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā, ko jau 13. gadu rīko un atbalsta “Tele2”. Aizvadīto sezonu laikā tajā ir iesaistījušies vairāk nekā miljons skolēnu, skolotāju, vecāku, atbalstītāju un organizētāju. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.