Menu
 

Jūrmala aicina uz bezmaksas sporta nodarbībām jūras krastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, Jūrmalas pilsēta ikvienam interesentam piedāvā bezmaksas aktivitātes veselības uzlabošanai kūrortpilsētas pludmalēs jūras krastā. Arī šogad profesionālu treneru vadībā ir iespēja piedalīties jogas, ciguna, ielu vingrošanas, nūjošanas nodarbībās un citās fiziskajās aktivitātēs. Kopumā kūrortpilsēta ik mēnesi piedāvā vairāk nekā 60 bezmaksas nodarbības svaigā gaisā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Jūrmalas pilsētā ir dažādas iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā – var skriet, skrituļot, braukt ar velosipēdu, peldēt, supot un darīt daudz ko citu. Gan jūrmalnieki, gan pilsētas viesi ir iecienījuši nodarbības profesionāla trenera vadībā. Nodarbības paredzētas ikvienam interesentam, un tās pieejamas cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Sportošana pludmalē norisināsies visas vasaras garumā.

Jogas nodarbības šovasar notiks trešdienās plkst. 8.30 Majoru pludmalē, Pilsoņu ielas galā, un sestdienās plkst. 8.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas, vēsta Z. Krastiņa. Jogas nodarbības notiek no rīta, kad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Nodarbības vadīs jogas skolotājs Arnis Siliņš.

Pludmalē notiks arī jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītās ciguna nodarbības: otrdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, un sestdienās (izņemot 15. jūniju) plkst. 10.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Nodarbības vadīs sertificēts ciguna instruktors Igors Kudrjavcevs.

Kā norāda domes pārstāve, visaktīvāk jūrmalnieki apmeklē nūjošanas nodarbības, kas pilsētā notiek trešdienās plkst. 18.00 (sākot ar jūliju, no plkst. 18.30) un svētdienās plkst. 12.30 Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā. Sestdienās plkst. 10.00 Mellužu pludmalē, Rožu ielas galā, pie izejas uz pludmali. Savukārt pie Kauguru glābšanas stacijas, Kapteiņa Zolta ielas galā, nūjošana notiek divas reizes nedēļā – sestdienās plkst. 12.30 un svētdienās plkst. 10.00. Nūjotājiem, kam nav savu nūju, tās tiks nodrošinātas bez maksas. Nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis.

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem. Nodarbības notiek Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai, otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00, Majoru pludmalē Kaiju ielas galā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 20.00. Nodarbības vada pieredzējuši ielu vingrotāji Nauris Burtnieks un Gustavs Gedrovics.

Profesionāla trenera vadībā var doties arī aktīvā pastaigā pa veselības maršrutiem Kauguros un Vaivaros, maršruti papildināti ar vingrinājumiem atbilstoši dalībnieku vecuma grupai aktīvajā un sportiskajā maršrutā, stāsta Z. Krastiņa. Nodarbības notiek trešdienās plkst. 15.00 un plkst. 16.50, tikšanās Kauguros pirms izejas uz jūru Alkšņu ielas krustojumā ar iebrauktuvi pretī DUS “Latvijas nafta”. Nodarbības vada sertificēta sporta trenere Anda Radziņa.

Cilvēki ar invaliditāti peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar riteņiem aprīkotu zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Peldrati ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai baudītu jūras peldes, bet pārvietošanās ar tandēmriteni vai trīsriteni ir piemērota cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem. Pludmales inventārs ir pieejams katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas, iepriekš piesakoties un saskaņojot laiku pa tālruni 29103212 vai e-pastā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Bezmaksas nodarbības pludmalē, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu,  kūrortpilsētā notiek jau vairākus gadus, tās atzinīgi novērtē jūrmalnieki un pilsētas viesi. Jūrmalā ik gadu tiek organizētas vairāk nekā 500 bezmaksas nodarbības iedzīvotāju veselībai, atzīmē Z. Krastiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.