Menu
 

"Kodols" iesaka: padomju slepenais bunkurs Līgatnē Apriņķis.lv

  • Autors:  Gita Čaupale
Foto - Gita Čaupale Foto - Gita Čaupale

Ikvienam iesaku apmeklēt pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados būvēto padomju bunkuru Līgatnē. Tas kādreiz bijis pazīstams ar segvārdu “Pansionāts”, kura būvniecības vajadzībām tika iztērēti 3 000 000 rubļu (aptuveni 4 miljardi dolāru).

Bunkurs celts biedru Borisa Pugo, Augusta Vosa un citu ļoti īpašu biedru drošībai kodoluzbrukuma gadījumā. Tas ierīkots 2000 kvadrātmetru lielā platība deviņus metrus zem zemes (aptuveni trīsstāvu mājas augstums).

Bunkurā ir saglabājies tā laika nepieciešamākais un modernākais aprīkojums, kā arī joprojām jūtama padomju laika atmosfēra – krēsli, galdi, klades, grāmatas... Tur pat ir iespējams ieturēt padomju laika pusdienas, piemēram, pelmeņus ar krējumu. Noteikti neiztikt arī bez kompota.

Brīdināšu uzreiz, ka bunkurā fotografēt drīkst tikai atļautajās vietās. Daudzu telpu durvis ir slēgtas, bet ir arī apskatāmās telpas, kur gide brīdina – fotografēt aizliegts!

Bunkurā iespējams rīkot arī tematiskas ballītes un pasākumus. Un, protams, gribu pieminēt jaukās gides, kas tur strādā, – ekskursijā tiek ne tikai izstaigāts un kodolīgi apstāstīts, bet tas tiek darīts ar lielu humora devu un jautrības dzirksti!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.