Menu
 

Ķemeru Nacionālajā parkā varēs iepazīt nakts dzīvnieku – sikspārni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: V. Vintulis Foto: V. Vintulis

Rosinot interesentus uzzināt vairāk par noslēpumaino nakts lidoni – sikspārni, Dabas aizsardzības pārvalde, sestdien, 6. jūlijā plkst. 20.00 aicina interesentus uz Sikspārņu nakti Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Pasākumā paredzēta gan lekcija par sikspārņu dzīvesveidu un vajadzībām, gan radošās darbnīcas, spēles un āra uzdevumi, kas palīdz atklāt tā īpatnības, bet līdz ar tumsas iestāšanos – sikspārņu vērošanas pastaiga.

Šogad visas pasākuma daļas norisināsies brīvā dabā, un, lai garantētu vajadzīgo pietāti pret dzīvo dabu un pasākuma galveno varoni sikspārni, dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, informē Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centra “Meža māja” dabas izglītības darba speciāliste Baiba Ralle. Lai saņemtu precīzas norādes par norises vietu, nepieciešams obligāti tam iepriekš pieteikties pa tālruni 29149365 (Aija).

“Latvijā mīt 12 dažādu sugu sikspārņu. Šogad pasākumam izvēlēta jauna norises vieta Ķemeru Nacionālajā parkā, kuru par savu mītni īslaicīgi vai ilglaicīgi izmanto teju puse sugu, tādēļ šī vieta prasa cilvēku pietāti un īpašu uzmanību. Līdz ar to šī gada pasākuma apmeklētājiem, kas būs iepriekš pieteikušies, norises vieta tiks izziņota īsi pirms pasākuma norises,” norāda pasākuma organizatore, pārvaldes dabas izglītības speciāliste Aija Balandiņa.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 20.00 līdz plkst. 21.00 notiks radošās darbnīcas, āra aktivitātes un spēles, kur gan lieli, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki varēs izpaust savu radošo garu, uzzināt daudz jaunu faktu par sikspārņiem un sacensties erudīcijā to atpazīšanā. Plkst. 21.00 visi klātesošie būs aicināti noklausīties sikspārņu pētnieka Viestura Vintuļa lekciju par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, kā arī paradumiem, vēsta B. Ralle.

Pēc plkst. 22.00 izturīgākie pasākuma dalībnieki kopā ar Latvijā vadošajiem sikspārņu ekspertiem un pētniekiem varēs doties īpašā sikspārņu vērošanas pastaigā, kuras laikā ar ultraskaņas detektora palīdzību, kas pārveido sikspārņa saucienus cilvēkam sadzirdamā frekvencē, mēģinās saklausīt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus, kā arī mijkrēslī vērot sikspārņu žiglo lidināšanos.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Ņemot vērā, ka pasākums notiks ārā, interesenti tiek lūgti parūpēties arī par kādu līdzekli odu atbaidīšanai, atzīmē B. Ralle.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.