Menu
 

"Kodols" iesaka: Gardais kartupeļu sacepums

  • Autors:  Gita Čaupale
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sastāvdaļas: 2 kilogrami sarkano kartupeļu; 1/4 glāzes saldkrējuma sviesta; 2 glāzes vistas krēmzupas (no miltiem, piena un vistas buljona); 2 glāzes krējuma; 1 sīpols; 1/2 glāzes sarīvēta čedaras siera; 2 tējkarotes sāls; 1 tasīte sasmalcinātu kukurūzas pārslu; 2 ēdamkarotes izkausēta saldkrējuma sviesta.

Uzvāriet, atdzesējiet un notīriet kartupeļus. Vidējā kastrolī uzkarsējiet sviestu, krēmzupu, krējumu, sīpolus un sāli. Gatavojiet, līdz sviests būs izkusis, noņemiet no uguns un samaisiet kopā ar sieru. Sieram nav jābūt pilnībā izkusušam.

Sajauciet 2/3 maisījuma ar sasmalcinātiem kartupeļiem.

Ielejiet ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Uzlejiet virsū atlikušo mērci. Uzkaisiet kukurūzas pārslas. Cepiet 40 minūtes.

Pasniegt var, pārkaisot ar smalcinātām dillēm vai pētersīļiem. Lai labi garšo!

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.