Menu
 

Trīs sātīgas receptes rudens pārgājienam mežā

Sākoties rudens sezonai, daudzi no mums pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar “Mežpils alu” piedāvā trīs rudenīgas un bagātīgas receptes, kuras arī dzestrākos laikapstākļos palīdzēs sasildīties un izbaudīt gatavošanas prieku ārpus telpām.

Lasīt vairāk...

Vilinoši iemesli izstādes "Baltic Beauty 2019" apmeklējumam

Nedēļas nogalē – no 8. līdz 10. novembrim – Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas lielākā skaistumkopšanas izstāde “Baltic Beauty 2019”. Dažādus plaša patēriņa un profesionālos skaistumkopšanas produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 360 dalībnieki no 20 pasaules valstīm. Šogad notiks septiņas vērtīgas konferences, 49 profesionālie konkursi, 30 meistarklases, 25 semināri un 49 profesionālie konkursi.

Lasīt vairāk...

Siguldas Restorānu nedēļā varēs baudīt rudenīgus ēdienus

Šogad Siguldas Restorānu nedēļai izstrādāts jauns koncepts – “Piešķir krāsas rudenim”, kurā septiņu restorānu šefpavāri un ēdienu virtuozi apspēlēs rudens krāšņumu un krāsainību caur gastronomisku piedzīvojumu. Restorānu nedēļas piedāvājums būs spēkā valsts svētku nedēļas laikā – no 11. līdz 18. novembrim. 

Lasīt vairāk...

Mārtiņdienā Turaidā – vecīšu masku darbnīca un senās tradīcijas

Svētdien, 10. novembrī, plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervāts aicina svinēt Mārtiņdienu, kopā ar Siguldas folkloras kopu “Senleja” izdzīvojot senās gadskārtu svētku tradīcijas un veidojot vecīšu maskas, kas noderēs visu ziemas laiku, dodoties masku gājienos līdz pašiem Meteņiem.

Lasīt vairāk...

Video: Veselīgas vakariņas – krāsnī cepts siers ar pupiņām un ķirbi

Ir tik daudz garšīgu un vienkārši pagatavojamu ēdienu no veselīgās rudens ogas – ķirbja. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere rāda, kā ātri pagatavot vakariņas no siera, pākšaugiem un ķirbja. “Šīs vakariņas sastāv no elementāriem produktiem, ko, protams, katrs var izvēlēties pēc savām vēlmēm un iespējam,” saka uztura speciāliste, kura vakariņām ir izvēlējusies tējas sieru, jo tas nav tik trekns, nenogatavojušās jeb zaļās sojas pupiņas, kurās ir daudz olbaltumvielu un ļoti daudz C vitamīna, kā arī cepamo ķirbi, kas jācep ar visu mizu un kurā ir daudz vērtīgu vielu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.