Menu
 

Savādi ēdieni, kuru dēļ ir vērts posties ceļojumā

To, cik pasaule ir dažāda, vislabāk mēs izjūtam ceļojumos. Katra jauna valsts pārsteidz ar dabu, kultūru, tradīcijām un arī ēdienu. Taču nereti ēdiena atšķirīgums un citādums mūs attur no tā baudīšanas, tādējādi atņemot mums spilgtu emociju gammu. Tūroperators “Novatours” dalās ēdienu ieteikumos, ko noteikti būtu vērts iekļaut ceļošanos plānos, lai izaicinātu savas garšas kārpiņas.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejā Jāņus ielīgos 19.jūnijā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzeja Vidzemes sētā 19.jūnijā no plkst.11.00 līdz 15.00 notiks Jāņu ielīgošana. Katram būs iespēja uzpīt sev ziedu vainagu, godu saimniece Ilze Briede vadīs Jāņu siera siešanas meistardarbnīcu, folkloriste un  pirtniece Inese Krūmiņa stāstīs par Zāļu dienas pirti, ielīgos un spēlēs Siguldas folkloras kopa “Senleja” un etnoprieka grupa “Ogas”, informēja muzejā.

Lasīt vairāk...

Ķīmisko un fizikālo saules aizsarglīdzekļu atšķirības un svarīgākie noteikumi saulainai ikdienai

Saule patiesi rada pozitīvas emocijas – ir zinātniski pierādīts, ka ultravioletie (UV) stari veicina endorfīnu izdalīšanos. Zināms arī, ka tā sekmē D vitamīna sintēzi organismā un, protams, rada vēlmi vairāk laika pavadīt ārā. Taču, dodoties “ienirt” saules staros, jāatceras, ka tie tomēr nav nemaz tik draudzīgi.

Lasīt vairāk...

Magnijs – fiziskās un mentālās labsajūtas stūrakmens

Vai saskaries ar nogurumu, nespēku un muskuļu sāpēm? Nē, tā nav pārstrāde darbā vai sekas pēc pārāk intensīva treniņa. Šie tik ļoti pazīstamie simptomi var norādīt uz kādu būtisku problēmu – magnija deficītu. Kas var izraisīt magnija deficītu, kādas ir ieteicamās magnija devas pieaugušajiem un bērniem, un kādi ir veidi, kā ikdienā uzņemt magniju?

Lasīt vairāk...

Foto: Klāt rabarberu laiks – gatavojam rabarberu saldējumu un saldo zupu ar klimpām

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.