Menu
 

Magnijs – fiziskās un mentālās labsajūtas stūrakmens

Vai saskaries ar nogurumu, nespēku un muskuļu sāpēm? Nē, tā nav pārstrāde darbā vai sekas pēc pārāk intensīva treniņa. Šie tik ļoti pazīstamie simptomi var norādīt uz kādu būtisku problēmu – magnija deficītu. Kas var izraisīt magnija deficītu, kādas ir ieteicamās magnija devas pieaugušajiem un bērniem, un kādi ir veidi, kā ikdienā uzņemt magniju?

Lasīt vairāk...

Foto: Klāt rabarberu laiks – gatavojam rabarberu saldējumu un saldo zupu ar klimpām

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus.

Lasīt vairāk...

Viegli kopjami telpaugi tavam mājoklim

Vai arī tu esi pavadījis garas stundas internetā krāšņu telpaugu meklējumos, lai padarītu savu guļamistabu, dzīvojamo istabu vai virtuvi par labsajūtas oāzi, kur atvilkt elpu pēc darba dienas? Telpaugi lieliski atsvaidzina interjeru un rada nomierinošu atmosfēru. “Bonava Latvija” eksperti kopā ar profesionālā telpaugu augsnes maisījuma “For My Plants” radītāju Liānu Kažmeri sagatavojuši vērtīgus padomus, kā sadzīvot ar telpaugiem arī tad, ja tev nav “zaļo pirkstiņu” – par laimi, netrūkst telpaugu, kuru kopšana neprasa lielas pūles vai daudz laika.

Lasīt vairāk...

Četri padomi, kā doties vasaras ceļojumā tikai ar vienu mugursomu

Vai esi kādreiz domājis par ceļošanu, ņemot līdzi tikai vienu mugursomu? Ceļošana atbrīvo galvu, rada brīvības sajūtu un ļauj izjust jaunas un vēl nebijušas sajūtas un bieži vien daudzie koferi var kļūt nevis par komfortu, bet gan lieku apgrūtinājumu. Kā sagatavoties savam pirmajam ceļojumam ar mugursomu un iemesliem, kādēļ izvēlēties šādu ceļošanas veidu?

Lasīt vairāk...

Foto: Ar pavāru sacensībaām Salaspilī sākušās "Garšu cīņas"

Salaspils novada svētku ietvaros, piedaloties Latvijas labākajiem pavāriem – šefpavāriem Kasparam Jansonam (“Kūkotava”), Ivanam Šmigarevam (“Barents”),  Inai Poliščenko (“Gemoss”), Reinim Černajevam (“White house”) – un operdziedātājam un kulinārijas meistaram Sergejam Jēgeram, norisinājās šīs sezonas pirmās pavāru sacensības – “Garšu cīņas”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.