Menu
 

Sestdiena, 18 Augusts 2018

Pierīga sagaida ābolu ražu

Tas, cik liela būs ābolu raža, mainās gadu no gada. To ietekmē gan laikapstākļi, gan citi faktori. Par šā gada ražām vēl pāragri spriest, taču agro šķirņu ābelēm pirmie augļi jau sāk ienākties un mājsaimniecībās top pirmie ievārījumi.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka: "Fantomass" un "Mamma Mia"

21. augustā savu 95. sezonu atklās Rīgā un Baltijas valstīs skaistākais kinoteātris "Splendid Palace", skatītājiem piedāvājot izsmalcinātu kino klasikas darbu – 1964. gadā tapušo režisora Andrē Junabela filmu "Fantomass" (lomās Žans Marē, Luijs de Finess, Milēna Demonžo, Žaks Dināms).


Kad tālajā 1911. gadā franču detektīvromānu rakstnieki Pjērs Suvestrs un Marsels Alēns radīja Fantomasu, abi autori noteikti nedomāja, ka viņu izdomātais personāžs dzīvos tik ilgu mūžu grāmatās, radio lugās un tolaik vēl pavisam eksotiskajā kinematogrāfā. Atgādināsim, ka Fantomass ir leģendārs noziedznieks, laupītājs un zaglis, kura īsto seju neviens nav redzējis – izmantojot sarežģītas maskas un kostīmus, viņš var atveidot faktiski ikvienu, radot apjukumu policistu rindās.

Kad avantūristisks žurnālists Fandors publicē fiktīvu interviju ar Fantomasu, noziedznieks ir saniknots un draud žurnālistam ar izrēķināšanos. Tomēr Fantomasam pa pēdām seko viņa ilggadējais pretinieks – nenogurdināmais inspektors Žuvs, kura uzstājība ir salīdzināma vien ar viņa stulbumu...

Seansa sākums Lielajā zālē – plkst. 19.00 (oriģinālvalodā, ar subtitriem latviešu un krievu valodā), Mazajā zālē – plkst. 19.30 (krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā).

Mamma mia! Here I am again!

Nosauļojusies brūna, kārtīgi izpeldējusies un atpūtusies esmu atgriezusies no atvaļinājuma, lai atkal mestos darbos. Un viens no tiem, protams, ir šajā nelielajā rakstu laukumiņā jums, mīļie lasītāji, kā ierasts, kaut ko ieteikt. Bet ieteikt es varētu, uh, cik daudz!

Piemēram, nedēļas nogalē aizšaut līdz Pērnavai un, kamēr šogad tik dāsnā saule nav pametusi mūs, palaiskoties brāļu igauņu pludmalē, pasēdēt kādā no ielu krodziņiem un vakarā izbaudīt spa viesnīcas "Viking" piedāvājumu.

Tiem, kuri nevar atļauties tik lielas vaļības, varu ieteikt aiziet uz kino un noskatīties patiešām burvīgās muzikālās komēdijas "Mamma Mia!" turpinājumu "Mamma Mia! Here We Go Again!". Tās autori aicina atkal atgriezties saulainajā Grieķijas salā, lai atklātu, kā aizsākās "Mamma Mia!" varoņu stāsts, un to, kā jauniņā Donna satika trīs svarīgākos savas dzīves vīriešus.

Filmā notikumi stilīgajos 80. gados mijas ar notikumiem Grieķijas salā, kur Donnas nu jau pieaugusī meita Sofija steidz vēl pēdējos darbus pirms viesnīcas atvēršanas un šajā krāsu, garšu, emociju un notikumu virpulī uzzina, ka viņas un Skaja ģimenē gaidāms pieaugums...

Pirmā iemīlēšanās, labākās draudzenes, krāšņi tērpi (un platformenes!), smiekli, dejas un jautrība, bet visam pāri leģendārās "ABBA" dziesmas!

Lomās vesela plejāde izcilu aktieru: Pīrs Brosnans, Kolins Fērts, Endijs Garsija, Amanda Saifreda, Lilī Džeimsa, Džeremijs Irvins, Kristīne Baranski, Dominiks Kūpers, Sēlija Imri, Šēra un Merila Strīpa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.