Menu
 

"Rīgas mikroautobusu satiksmes" apgrozījums pērn pieaudzis 19,5%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" apgrozījums pagājušajā gadā bija 13,566 miljoni eiro, kas ir par 19,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 5,7 reizes un sasniedza 31 098 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp no pasažieru pārvadājumiem "Rīgas mikroautobusu satiksme" pērn guvusi ieņēmumus 11,408 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22,8% vairāk nekā 2017.gadā.

Vienlaikus valsts dotācijas par pasažieru pārvadājumiem 2018.gadā veidoja 1,818 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājums par 2,6%. Vēl 262 953 eiro ieņēmumus "Rīgas mikroautobusu satiksme" saņēmusi kā zaudējumu kompensāciju no Autotransporta direkcijas, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2017.gadā. Savukārt pārējie ieņēmumi no pamatdarbības veidoja 76 412 eiro, kas ir par 10,4% mazāk nekā gadu iepriekš.

Revidents "Rīgas revidentu birojs" atzinumu par "Rīgas mikroautobusu satiksmes" finanšu pārskatu sniedzis ar iebildi.

Atzinumā minēts, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" 2017.gada pārskatā neiekļāva datus par tās filiāli Lietuvā, bet tas koriģēts 2018.gada pārskatā, iekļaujot attiecīgos datus. Revidenta atzinumā norādīts, ka "Rīgas revidentu birojs" neveica uzņēmuma 2017.gada finanšu pārskata revīziju, tādējādi iepriekšējais revidents nav pārbaudījis iepriekšējā gada salīdzinošo informāciju attiecībā uz "Rīgas mikroautobusu satiksmes" filiāli Lietuvā.

"Tā kā gada sākuma finanšu pārskata dati ietekmē finanšu rādītājus un naudas plūsmu, mēs nevarējām pārliecināties, par kādu summu būtu jākoriģē peļņas vai zaudējumu aprēķinā uzrādītais rezultāts par 2017.gadu un naudas plūsmas pārskatā uzrādītā neto saimnieciskās darbības naudas plūsma. Tāpēc mūsu atzinumā par finanšu pārskatu gadu, kas noslēdzās 2018.gada 31.decembrī, esam iekļāvuši iebildi par šī jautājums iespējamo ietekmi uz salīdzināmo informāciju," sacīts atzinumā.

"Rīgas mikroautobusu satiksmes" gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" pērn nodrošināja paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgā. Uzņēmuma darbība 2018.gadā tika vērta uz uzņēmuma attīstību, pakalpojuma kvalitātes uzlabošanu un sabiedriskā transporta pasažieru piesaisti.

Pilnsabiedrības vadība atzīmē, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" pērn palielināja speciāli izbūvēto un aprīkoto transportlīdzekļu skaitu, kuri ir pielāgoti pasažieru ar kustību traucējumiem pārvadāšanai.

Šogad uzņēmums plāno turpināt darbu pie pašreizējo pasažieru pārvadājumu līgumu izpildes, pievēršot uzmanību pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un sniegto pakalpojumu pašizmaksas samazināšanai, teikts vadības ziņojumā.

2017.gadā "Rīgas mikroautobusu satiksmes" apgrozījums bija 11,349 miljoni eiro, bet pilnsabiedrības peļņa bija 5426 eiro.

Jau ziņots, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" ir uzvarējusi pēdējos divos konkursos par mikroautobusu, minibusu un ekspresbusu satiksmes nodrošināšanu Rīgā. Uzņēmumam par šiem pakalpojumiem ir līgums ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme", kuru iepriekšējais "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes vadītājs Anrijs Matīss vērtēja kā pašvaldības uzņēmumam ļoti neizdevīgus un zaudējumus nesošus.

"Rīgas mikroautobusu satiksmes" patiesais labuma guvējs ir partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs Aleksandrs Brandavs, kura darbība partijā gan pašlaik ir apturēta saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu, kurā figurē Brandavs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.