Menu
 

"airBaltic" šogad plāno sasniegt 500 miljonu eiro apgrozījumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šogad plāno sasniegt 500 miljonu eiro apgrozījumu un pārvadāt piecus miljonus pasažieru, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

"Pagājušajā gadā mūsu mērķis bija četri miljoni pasažieru un 400 miljonu eiro apgrozījums, savukārt šā gada mērķis ir apmēram pieci miljoni pasažieru un 500 miljonu eiro apgrozījums. Šie skaitļi ir aptuveni, lai būtu vieta korekcijām, taču mērķis ir skaidrs," teica Gauss.

Jautāts, vai ir piepildījušās pērnā gada prognozes, ka izaugsmes temps, visticamāk, samazināsies zem 20%, bet joprojām būs apzīmējams ar divciparu skaitli, Gauss atbildēja apstiprinoši.

Viņš norādīja, ka "airBaltic" šogad pirmajos sešos mēnešos ir audzis atbilstoši šai prognozei.

"Tas ir arī saistīts ar mūsu kapacitātes pieaugumu. Ja palielinām sēdvietu daudzumu par 20%, tad atbilstoši mums ir arī jāpārdod par 20% vairāk. Šogad pieauguma tempi nedaudz atšķirsies, jo vasarā piedāvāto vietu skaits pieaugs vairāk nekā ziemā," skaidroja Gauss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā. Pagājušajā gadā "airBaltic" pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā 2017.gadā.

"airBaltic" kopumā nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.