Menu
 

Mašīntulkošanas sacensībās "Tildes" sistēma trešo reizi atzīta par pasaulē precīzāko

  • Autors:  LETA
"Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs. Foto - publicitātes "Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs. Foto - publicitātes

Mašīntulkošanas sacensībās "WMT 2019", Florencē, Itālijā, valodas tehnoloģijas uzņēmuma "Tildes" mašīntulkošanas sistēma trešo reizi atzīta par pasaulē precīzāko, informēja "Tilde" pārstāve Krīstīne Tarvida.

Viņa norādīja, ka šogad "Tilde" sacensībās piedalījās ar savu jaunāko mašīntulku lietuviešu valodai, kuru sacensību eksperti atzina par kvalitatīvāku nekā ASV tehnoloģiju milzi "Google", informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmumu "Microsoft" un citu tehnoloģiju milžu tiešsaistes sistēmas.

Tarvida skaidroja, ka pērn sacensībās uzvarēja "Tilde" igauņu valodas mašīntulks, bet 2017.gadā - latviešu mašīntulks tulkošanai uz un no angļu valodas. Šogad "Tilde" sacensībās prezentēja savu jaunāko neironu mašīntulku lietuviešu valodai. "WMT" angļu-lietuviešu tulkošanas uzdevuma rezultāti liecina, ka "Tilde" risinājums 100 punktu skalā novērtēts ar 72,8 punktiem, savukārt "Microsoft" - 69,1 punktu.

"Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs sacīja, ka uzvara "WMT" sacensībās liecina, ka Latvijā spēj radīt pasaules mēroga mākslīgā intelekta tehnoloģijas. "Jaunās mašīntulkošanas tehnoloģijas var pielāgot dažādu uzņēmumu vajadzībām, tādējādi veicinot Baltijas valstu konkurētspēju Eiropā un pasaulē," atzīmēja Vasiļjevs.

"WMT" sacensības notiek 13 gadus, un tajās ar savām mašīntulkošanas tehnoloģijām sacenšas interneta uzņēmumu, pētniecības centru un universitāšu komandas no visas pasaules. Kopš 2017.gada "WMT" sacensībās tiek iekļauta arī kāda no Baltijas valstu valodām.

LETA jau ziņoja, ka "Tilde" pērn strādāja ar 6,001 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 90,8% un bija 739 810 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder Uldim Dzenim un Andrejam Vasiļjevam, kas vienlaikus ir arī patiesie labuma guvēji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.