Menu
 

"Olainfarm" koncerna realizācija septiņos mēnešos pieaugusi par 8%

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" koncerna realizācija šogad septiņos mēnešos, pēc provizoriskiem datiem, pieaugusi par 8% salīdzinājumā ar 2018.gada attiecīgo periodu un bija 75,859 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp straujākais realizācijas pieaugums 2019.gada septiņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu "Olainfarm" koncernam bija Nīderlandē - 5,8 reizes, Tadžikistānā - par 29%, Uzbekistānā - par 21%, kā arī Latvijā - par 13%, savukārt realizācijas apmērs samazinājies Lietuvā - par 28%, Vācijā - par 7%, kā arī Ukrainā un Kazahstānā - par 2%. Vienlaikus lielākie noieta tirgi bija Latvija (29%), Krievija (27%), Baltkrievija (13%) un Ukraina (9%).

2019.gada septiņos mēnešos "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija sasniedza 15,028 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš, zaļās farmācijas uzņēmuma SIA "Silvanols" apgrozījums bija 3,169 miljoni eiro, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet SIA "Tonus Elast" un "Elast Medikl" realizācija veidoja kopumā 5,564 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 4%. Savukārt veselības centru "Diamed" un "Olainmed" apgrozījums sasniedza 1,802 miljonus eiro, bet Baltkrievijas meitasuzņēmuma "NPK Biotest" - 1,726 miljonus eiro.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem, kompānijas produktu realizācija šogad septiņos mēnešos veidoja 57,441 miljonu eiro, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2018.gadā. Tostarp straujākais realizācijas pieaugums kompānijai bija Nīderlandē - 5,8 reizes, Tadžikistānā - 3,5 reizes, Itālijā - par 28%, kā arī Uzbekistānā - par 21%, kamēr realizācija samazinājās Kazahstānā - par 23%, Vācijā - par 7%, kā arī Ukrainā - par 1%. Vienlaikus lielākie noieta tirgi bija Krievija (32%), Latvija (17%), Baltkrievija (14%) un Ukraina (12%).

Jūlijā "Olainfarm" koncerna realizācija bija 9,533 miljonu eiro apmērā, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. Lielākais realizācijas pieaugums bija Itālijā - 12,5 reizes, Turkmenistānā - par 75%, Nīderlandē - par 62%, Moldovā - par 46% un Baltkrievijā - par 42%, bet realizācijas apmērs samazinājās Kazahstānā - par 42% un Vācijā - pat 17%. Vienlaikus koncerna lielākie noieta tirgi bija Latvija (33%), Krievija (28%), Ukraina (11%) un Baltkrievija (9%).

"Latvijas aptieka" realizācija jūlijā veidoja 2,06 miljonus eiro, "Silvanols" apgrozījums bija 208 tūkstoši eiro, "Tonus Elast" un "Elast Medikl" realizācija veidoja kopumā 1,025 miljonus eiro, veselības centru "Diamed" un "Olainmed" apgrozījums bija 266 tūkstoši eiro, bet "NPK Biotest" - 211 tūkstoši eiro.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" rezultātiem, produktu realizācija jūlijā veidoja 7,029 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums kompānijai minētajā laika periodā bija Itālijā - 12,5 reizes, Turkmenistānā - par 75%, Baltkrievijā - par 71% un Nīderlandē - par 62%, savukārt realizācijas apmērs samazinājās Polijā - par 31% un Vācijā - par 19%. Lielākie noieta tirgi bija Krievija (36%), Latvija (20%), Ukraina (14%) un Baltkrievija (12%).

Kompānijas pārstāvji arī atzīmēja, ka 2019.gada septiņos mēnešos "Olainfarm" ir sasniedzis 58% no visa šajā gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 57% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma. Pēc "Olainfarm" aplēsēm, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums šogad sasniegs 99 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 133 miljonus eiro.

"Jaunākie "Olainfarm" pārdošanas dati jūlijā uzrāda būtisku kāpumu, tostarp galvenajos mērķa tirgos kā Latvijā un Krievijā. Tas parāda plašāku ainu par situāciju uzņēmumā un apliecina, ka uzņemtais attīstības kurss ir sekmīgs. "Olainfarm" vadības komanda seko līdzi situācijai stratēģiskajos tirgos, un varam apliecināt, ka īslaicīgs pārdošanas apmēru samazinājumu atsevišķos tirgos jūnijā saistīts ar praktiskiem, īslaicīgiem faktoriem mūsu partneru pusē, un mēs pārliecinoši turpinām virzīties pēc plāna," sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.