Menu
 

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājai gribētos redzēt arī tiešos tālos lidojumus no Rīgas

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

No Rīgas lidostas ir ļoti labs Eiropas galamērķu nosegums, bet turpmāk gribētos redzēt arī tiešos tālos lidojumus – gan uz Ziemeļameriku, gan Āziju, intervijā aģentūrai LETA stāstīja AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Viņa teica, ka pašlaik uz Rīgu lido 19 aviokompānijas un rudenī ienāks "Lauda Airlines", kura lidos uz Vīni. Līce pauda, ka rudenī noteikti varēs redzēt vēl kādus jaunus galamērķus, un piebilda, ka liels darbs tiek ieguldīts pārrunās ar aviosabiedrībām, lai palielinātu pasažieru plūsmu un uzlabotu savienojamību jau esošajos lidojumu maršrutos,

Jautāta, vai ir kādi virzieni vai galamērķi, uz kuriem vēl labprāt redzētu tiešos lidojumus no Rīgas, Līce teica, ka Eiropas galamērķi ir pilnībā nosegti un lidostai "Rīga" ir savienojumi ar visiem lielākajiem Eiropas satiksmes mezgliem.

"Protams, ka mēs gribētu redzēt arī tiešos tālos lidojumus, bet tas ir liels darbs, un es teikšu, ka mēs esam šī ceļa vidū. Tostarp jau notiek starpkontinentālie čarterlidojumi. Šogad sevi labi parādīja gan lidojumi uz Koreju, gan uz Madagaskaru, jo Latvijā aktīvi ir sākuši darboties tādi lieli tūroperatori kā "Itaka" un TUI. Mums padomā ir lidojumi gan uz Ņujorku, gan Pekinu, gan Toronto. Mēs ceram, ka arī nacionālā aviosabiedrība ņems vērā to, ka pieprasījums pēc tālajiem lidojumiem ir pietiekami liels. Viņu plānā "Destination 2025" ir iezīmēta šāda iespēja," stāstīja lidostas vadītāja.

Uz jautājumu, vai nav redzami tādi risinājumi kā kādreiz ar "Uzbekistan Airlines", kura uz Ņujorku lidoja caur Rīgu, Līce atbildēja, ka "mums diemžēl un uzbekiem par laimi viņi nopirka lielākas "Boeing" lidmašīnas, ar kurām var lidot bez nosēšanās pa ceļam. Tomēr nav izslēgts, ka šis reiss atjaunosies."

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018. gadā lidostā "Rīga" apkalpoja kopumā 7,056 miljonus pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā 2017. gadā, kā arī lidostā apkalpoja 83 468 lidojumus un pārkrāva 28 256 tonnas kravu. Savukārt šogad pirmajā pusgadā apkalpoti vairāk nekā 3,5 miljoni pasažieru, kas ir par 9,6% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.