Menu
 

"Riga Food 2019" izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 37 valstīm

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/rigafood Foto: www.facebook.com/rigafood

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādē "Riga Food" pulcēs nozares profesionāļus no visas pasaules – kopumā izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 37 valstīm, "Riga Food 2019" atklāšanas pasākumā sacīja "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Viņš atklāja, ka izstādē 40% būs Latvijas ražotāji, 23% – Latvijas importētāji un pakalpojumu sniedzēji un 37% – ārvalstu uzņēmēji. No ārvalstīm lielākoties piedalās lielie uzņēmumi, kas meklē jaunus noieta tirgus. Šogad izstādē būs apskatāmi 13 kopstendi: Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Ukrainas un Krievijas. 

Tāpat Nežborts norādīja, ka Latvijas nacionālo kopstendu pārtikas jomā pārstāvēs 22 uzņēmumi: "Almarini", "Alija Starkelsen", "Dimdiņi", gaļas nams "Ādaži", "Kronis", "Lat Eko Food", "LKOM", "Jaunpils pienotava", "Mosenc", "Perfecto", "Skrīveru saldumi", "Top Food", "Valežs", "Very Berry" un vairāki Latvijas Maiznieku biedrības pārstāvji. Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu piedalīsies Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji. 

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle atzīmēja, ka "Riga Food" ir vienīgā izstāde Baltijas mērogā, kas ir nostiprinājusi savu stabilitāti un atpazīstamību. Viņš piebilda, ka, pateicoties izstādei, Baltijas ražotāji ir atraduši sadarbības partnerus, ar kuriem rada jaunus zīmolus un produktus. Tāpat tas ir arī starptautiskā mērogā. 

Latvijas Tehnoloģiskā centra projektu vadītāja Diāna Krieviņa sacīja, ka inovāciju jomu izstādē pārstāvēs 17 uzņēmumi un četri inovatīvi, jauni uzņēmumi, mājražotāji. Vienlaikus inovāciju dienā, 5. septembrī, varēs iepazīties ar pētījumiem par pārtikas nozares aktualitātēm, pārtikas produktu jaunumiem, inovatīviem videi draudzīgiem pārtikas iepakojumiem un jaunām laukaugu šķirnēm. 

Šogad izstādē "Riga Food" notiks arī pavāru konkursa "Bocuse d'Or" pusfināls, bārmeņu konkurss "Labākais alus kokteilis 2019", Latvijas labāko pavāru sacensības "Meistarpavārs" un konkursa "Inovāciju balva" demo diena.

Izstādē "Riga Food" paziņos arī labākos piena produktus. Labāko no visiem kandidātiem izvēlēsies profesionāla žūrija, kurā piedalīsies vairāki nozares uzņēmēji un speciālisti. Žūrija uzvarētāju paziņos 4. septembrī uzreiz pēc "Riga Food" oficiālās atklāšanas ceremonijas. Visās produktu kategorijās pirmo trīs vietu ieguvēji saņems "Riga Food 2019" zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības atzinības rakstus. 

Tāpat izstādes laikā, 5. septembrī plkst. 15.00, notiks Eiropa Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu kopienas "EIT Food" jaunuzņēmumu konkursa fināls, kura laikā jaunie speciālisti prezentēs 10 inovatīvus produktus. Pirmās vietas ieguvējs saņems 10 000 eiro balvu, bet otrās vietas – 5000 eiro.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2019" notiks no 4. līdz 7. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.