Menu
 

Lidosta "Rīga" tranzītpasažieru skaita palielināšanai plāno skatīties uz Ziemeļeiropas tirgu

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/riga.airport Foto: www.facebook.com/riga.airport

AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" tranzītpasažieru skaita palielināšanai plāno skatīties uz Ziemeļeiropas tirgu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Starptautiskās lidostas "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

"Pateicoties tam, ka "airBaltic" veiksmīgi ir iegājis visā Baltijas tirgū – piemēram, Igaunijā jau ir lielākais pārvadātājs –, uz augšu iet viss Baltijas aviopārvadājumu tirgus. Tomēr, pateicoties Kohēzijas fondu projektiem, mēs infrastruktūras attīstības ziņā kaimiņiem esam kādus piecus gadus priekšā," stāstīja Līce, norādot, ka Rīgas lidostas termināļa paplašināšanas projekts nākamā gada pirmajā pusē jau būs gatavs un celtniecība varēs sākties 2021. gadā.

"Tas nozīmē, ka 2023., vēlākais 2024. gadā mēs būsim pieejami 12 miljoniem pasažieru. Savukārt kaimiņvalstu lidostām tas viss vēl būs jādara. Piemēram, Viļņā problēmas rada arī tas, ka ļoti vecā un skaistā lidostas ēka ir arhitektūras piemineklis. To nemaz nevar tā vienkārši paplašināt," teica Līce.

Lidostas priekšsēdētāja stāstīja, ka pašreiz lidosta "Rīga" jau labu laiku ir sapratusi, ka tai ir jāskatās uz Ziemeļeiropas tirgu. "Tur ir mūsu attīstības virziens. Mums jau pašlaik ir liels tranzītpasažieru skaits, un mēs to vēlamies tikai kāpināt," teica Līce un uz jautājumu, vai to plānots darīt pārsvarā no Ziemeļvalstīm, atbildēja apstiprinoši.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018. gadā lidostā "Rīga" apkalpoja kopumā 7,056 miljonus pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā 2017. gadā, kā arī lidostā apkalpoja 83 468 lidojumus un pārkrāva 28 256 tonnas kravu. Savukārt šogad pirmajā pusgadā apkalpoti vairāk nekā 3,5 miljoni pasažieru, kas ir par 9,6% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.