Menu
 

AS “Olainfarm” apgrozījums augustā palielinājies par 14 procentiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm” šī gada augustā strādājis ar 10,5 miljonus eiro apgrozījumu, kas ir par 14% vairāk, salīdzinot ar iepriekšēja gada augustu, liecina provizoriskie dati. Savukārt konsolidētie rezultāti par astoņiem mēnešiem norāda uz apgrozījumu 86,4 miljonu eiro apmērā, kas ir 9% palielinājums pret tādu pašu periodu pagājušajā gadā. “Olainfarm” grupas produkcija astoņu mēnešu laikā tika pārdota 54 pasaules valstīs.

Kā liecina konsolidētie augusta realizācijas dati, septiņos no galvenajiem tirgiem bija vērojams pieaugums. Krievijā apgrozījums pieauga par 52%, bet Latvijā par 10%. Straujš apgrozījuma kāpums bija Uzbekistānā (+484%) un Itālijā (+269%). Vēl no desmit lielākajiem tirgiem apgrozījums pieauga Kazahstānā un Tadžikistānā par attiecīgi 10% un 15%. Savukārt Baltkrievijā ieņēmumi samazinājās par 31% un Ukrainā par 43%, bet Nīderlandē par 66%.

2019.gada astoņos mēnešos “Olainfarm” grupas lielāko noieta tirgu kopējais īpatsvars saglabājās 78% no apgrozījuma – Latvija (īpatsvars 29%), Krievija (28%), Baltkrievija (12%) un Ukraina (8%). Uzņēmuma lielāko tirdzniecības partneru vidū ir arī Uzbekistāna, Kazahstāna, Nīderlande, Vācija, Tadžikistāna un Itālija.

Straujākais pārdošanas pieaugums astoņu mēnešu laikā sasniegts Nīderlandē, kur realizēts par 185% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Uzbekistānā, kur pārdošana augusi par 42% attiecībā pret pērnā gada 8 mēnešiem. Par 12% realizācija palielinājās Latvijā, par 8% Krievijā, par 5% Baltkrievijā, bet Tadžikistānā par 27%. No lielākajiem noieta tirgiem realizācijas samazinājums atzīmēts Ukrainā (-7%) un Kazahstānā (-1%).

“Augusta mēneša pārdošanas rezultāti turpina uzrādīt pozitīvu pieaugumu lielākajā daļā noieta tirgu. Arī augustā līdzīgi kā jūlijā vērojams straujš pārdošanas kāpums Latvijā un Krievijā, kā arī citos mērķa tirgos. Kā zināms mēneša pārdošanas rezultātiem vērojamas īstermiņa svārstības atsevišķos tirgos, kas saistīts ar sadarbības partneru jau iepriekš iepirktajiem apjomiem un to plānoto realizāciju,” izteicies AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem AS “Olainfarm” augustā realizējusi produkciju par 8 miljoniem eiro, kas ir par 17% vairāk nekā pērn šajā periodā. Preču pārdošanas apmēri palielinājās Krievijā (+82%), Latvijā (+3%), Uzbekistānā (+484%), Itālijā (+269%) un Tadžikistānā (+36%). Savukārt apgrozījums samazinājās Baltkrievijā par 46%, Ukrainā par 43%, Kazahstānā par 6% un Nīderlandē par 66%. Augustā starp lielākajiem pārdošanas tirgiem bija arī Vācija.

Nekonsolidētie astoņu mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” realizējusi produkciju par vairāk nekā 65,4 miljoniem eiro, kas ir par 8% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā. Atskaites periodā ar plus zīmi strādājuši astoņi no desmit lielākajiem “Olainfarm” noieta tirgiem – Krievija (+14%), Latvija (+2%), Baltkrievija (+2%), Uzbekistāna (+42%), Nīderlande (+185%), Vācija (+13%), Tadžikistāna (+24%) un Itālija (+61%). Apgrozījums samazinājās Ukrainā par 6% un Kazahstāna par 20%.

Saskaņā ar AS “Olainfarm” budžetu, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2019. gadā tiek plānots 99 miljonu eiro apmērā, savukārt konsolidētais apgrozījums – 133 miljoni eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2019. gada astoņos mēnešos ir sasniegti 66% no 2019. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 65% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.