Menu
 

Ieķīlātas Piņķos plānotās "outlet" veikalu pilsētas attīstītāja "Outletico" kapitāldaļas

  • Autors:  LETA
Foto - viajurmala.com Foto - viajurmala.com

"Rietumu bankas" līdzīpašniekam Leonidam Esterkinam piederošā kompānija SIA "Esterkin Family Investments" ieķīlājusi tai piederošās SIA "Outletico", kas ir Piņķos plānotās "outlet" veikalu pilsētas "Via Jurmala Designer Outlet Village" attīstītājs, kapitāldaļas, liecina "Lursoft" informācija.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 47,04 miljoni eiro, un tā ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā komercķīla.

Komercķīlas devējs ir "Esterkin Family Investments", ņēmējs - "Rietumu banka", bet parādnieks ir "Outletico". Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no 2017.gadā noslēgta kredīta līguma.

Komercķīla reģistrēta piektdien, 13.septembrī. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju, dzēsta iepriekš 2017.gada novembrī reģistrētā komercķīla, ar kuru arī bija ieķīlātas "Outletico" kapitāldaļas.

Vienlaikus piektdien, 13.septembrī, reģistrētas izmaiņas "Outletico" dalībnieku sastāvā, liecina "Firmas.lv" informācija. "Esterkin Family Investments" līdzdalība kompānijas kapitālā pieaugusi no 50,5% līdz 54,25%, bet Jūlijas Mihaiļenko līdzdalība samazinājusies no 5% līdz 1,25%. Savukārt otrs lielākais "Outletico" dalībnieks joprojām ir Andrejs Dozorcevs ar 39% kapitāldaļu.

Jau vēstīts, ka Piņķos, Jaunā ielā 12, plānots atvērt "outlet" veikalu pilsētu "Via Jurmala Designer Outlet Village". Paredzēts, ka 110 000 kvadrātmetru teritorijā divos posmos izbūvēs "outlet" veikalu pilsētu ar kopējo platību 24 000 kvadrātmetru. Projekta attīstītājs ir "Outletico".

"Outletico" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet "Outletico" zaudējumi bija 607 190 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" 2019.gada jūnija beigās bija piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.