Menu
 

Siguldā un Ikšķilē norisināsies Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 14. līdz 18.oktobrim Labklājības ministrija visā Latvijā izsludina Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu, kas tiks atzīmēta ar dažādām aktivitātēm. Lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi, no 15. līdz 17. oktobrim pirmo reizi šajos uzņēmumos norisināsies Atvērto durvju dienas ar moto “Iepazīsti sociālos uzņēmējus, kuri dara pasauli labāku!”. Atvērto durvju dienās pie sevis ciemos aicina 10 sociālie uzņēmumi, tostarp Ikšķilē un Siguldā.

Privātā sākumskola “Ķiparu Nams” Ikšķilē, Kraujas ielā 6, 16.oktobrī plkst. 13-17.30 aicina apskatīt šī gada 1.septembrī atvērtās sākumskolas telpas un sarunās ar vadītāju Sandu Reikmani izprast sociālā uzņēmuma ikdienu un izaicinājumus.

Privātā sākumskola “Ķiparu Nams” īsteno unikālu, licencētu pirmsskolas izglītības programmu ar Montesori pedagoģijas metodi, integrējot “Latviešu ābeces”, ekoskolas un sociālo prasmju treniņu programmas “STOP 4-7” principus. Sociālā uzņēmuma kolektīvs ik gadu līdzdarbojas, palīdzot organizēt labdarības pasākumus, nodarbības, nometnes un citas aktivitātes bērniem, maznodrošinātajām un audžuģimenēm, kā arī cilvēkiem ar attīstības un kustību traucējumiem.

Sociālais uzņēmums “Visi Var” Siguldā piedāvā darba iespējas cilvēkiem ar invaliditāti, vecākiem, kuri kopj bērnus ar invaliditāti, pirmspensijas vecuma cilvēkiem un citām sociālām grupām. Atvērto durvju dienās 15.-17.oktobrī plkst. 9.30-17.00 Sigulda, Institūta iela 5A, būs iespēja aprunāties ar uzņēmuma dibinātāju Evu Viļķinu, kā arī varēs aplūkot, kā norit darbs uzņēmuma “Visi Var” darbnīcās.

Uzņēmuma paspārnē darbojas labdarības veikals, kur iespējams iegādāties šo personu veidotos izstrādājumus, ziedotās labdarības preces. Uzņēmumā “Visi Var” darbojas arī šūšanas un adīšanas darbnīcas. Peļņa no ienākumiem tiek ieguldīta jaunu darbavietu radīšanai un nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

Iepriekšēja pieteikšanās obligāta. Plašāka informācija par Atvērto durvju dienu norises laikiem, vietām un pieteikšanos lasāma Labklājības ministrijas mājas lapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.